Catalin Boboc confirma opinia liberala: unitatea USL la Braila


* Un scandal, chiar mediatic – ceea ce ii confera putere (aparent…) – nu este si un motiv de suparare, a confirmat presedintele PNL Braila si co-presedinte al USL Braila * Iar pentru un partener, cum este primarul Aurel Gabriel Simionescu, sustinerea liberalilor este deplina

In ciuda unor pozitii mediatizate mereu in tonul negativ mai mult decat neutru, accentuand ideea ca Alianta USL se va rupe – n.aut. Mai degraba insa fiind (facand) deliciul jurnalistilor din media video mereu in cautare de subietce „suculente” pentru rating (hm!)  – pozitia liderilor de la Braila din alianţa a politică cu PSD şi PNL (n.aut. Despre PC nu discutam acum) este clara: alianta rezista. Chiar daca, public Victor Ponta – liderul PSD la centru – si presedintele de la Bucuresti al PNL – Crin Antonescu – au avut pozitii uneori diferite fata de subiecte fierbinti cum a fost, spre exemplu, numirea procurorilor unde s-a spus si ca Ponta ar fi „mana in mana” cu… presedintele tarii Traian Basescu.

In ultima vreme, cel care a dat tonul replicilor acide a fost Gheorghe Bunea Stancu – preşedinte PSD Braila şi co-preşedintele USL Braila – dar a fost un raspuns la intrebarile jurnalistilor cand a replicat că „liberalii brăileni au avut acces în Parlament doar datorită social-democratilor„.

Zilele trecute, deputatul liberal Vasile Varga a subliniat „ca relaţia PNL-PSD în USL este una de colaborare, nu de subordonare„. Iar senatorul Catalin Boboc (foto) – preşedintele PNL Brăila si co-preşedinte USL Brăila, a precizat in conferinta de presa desfasurata in 11 aprilie 2013 ca „peneliştii brăileni au ajuns în parlament datorită lui Gheorghe Bunea Stancu în aceeaşi masură în care pesediştii braileni au ajuns în parlament datorita ajutorului PNL Braila„. 101_2003

Catalin Boboc a subliniat in intalnirea cu presa ca orice speculatie pe tema rupturii USL este exact atat, o speculatie. In realitate, membrii Aliantei USL au scopuri comune si lupta pentru indeplinirea acestora – unul dintre ele fiind castigarea presedintiei Romaniei la viitoarele alegeri.

PNL Braila, solidar cu primarul Simionescu

Acelasi deziderat, de colaborare si unitate, ii uneste pe liberali cu social-democratii braileni in cazul unui subiect de aceasta data local. Astfel, pozitia PNL Brăila fata de initiativa Partidului Noua Republica  – filiala Braila – privind strangerea de semnaturi pentru demiterea primarului Aurel Gabriel Simionescu este una la fel de clara: solidaritatea este neconditionata. „Nu putem face altceva decat sa fim solidari cu primarul Brailei„, a afirmat Catalin Boboc – „Nimeni nu-i fericit cu situaţia creată în proiectul Dorobanţi. Cu atât mai puţin Aurel Simionescu, care, suntem siguri, va trage la răspundere pe cei vinovaţi. Suntem parteneri într-o construcţie politică şi vom rămâne alături până ne vom atinge obiectivele propuse, obiective pe care ni le-am asumat în programul de guvernare USL„.

Nota: in cazul proiectului de reabilitare a bulevardului Dorobantilor au aparut intarzieri si impedimente, unele avand conotatii suspectate ca fiind implicari nepermise si ilegale in derulare – implicari ale reprezentantilor administratiei publice. Deocamdata, lucrurile sunt in vizorul organelor de control, iar brailenii nu au altceva d efacut decat sa astepte finalizarea lucrarilor – absolut necesare, deoarece bulevardul trebuie sa fie o lucrare dupa toate regulile (nu e o strada oarecare, ci una foarte circulata si in plus nu a fost niciodata supusa unui proces de revizuire a tututor elemnetelor componenete…) si circulatia sa se desfasoare in bune conditii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.