Prefectura Braila, implicare in proiect european pe zona bazinul Marii Negre


* Implicarea este in Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre”, cu parteneri din Armenia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina

Instituția Prefectului – Județul Brăila a colaborat, în calitate de partener, la obținerea unei cereri de finanțare pentru Proiectul „Utilizing stream waters in the suppression of forest fires with the help of new technologies”, în cadrul Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre”, cerere care a fost aprobată pentru finanțare.

În urma semnării contractului de finanțare, a început implementarea pe data de 1 aprilie 2013. Beneficiarul (liderul proiectului) este Kavala Institute of Technology – KavTech (Grecia) și parteneri: Instituția Prefectului – Județul Brăila (România), Artvin Coruh University (Turcia), National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine (Ucraina), Zikatar Environmental Center SNCO of Ministry of Nature Protection (Armenia), Eco-Tiras International Environmental Association of River Keepers (Republica Moldova). UE bazinul Marii Negre

Obiectivul general al proiectului: Împărtășirea de competențe și instrumente inovatoare de protecție a ariilor protejate de incendii. Obiectivele specifice: Promovarea cercetării și inovarea în domeniul stingerii incendiiilor pentru a proteja ariile naturale protejate utilizând noile tehnologii prin dezvoltarea unei abordări holistice. Aceste noi tehnologii vor permite identificarea ariilor cu cel mai mare pericol de a avea incendii; utilizarea cursurilor de apă pentru stingerea incendiilor în zonele protejate, mai ales în zonele unde nu pot fi utilizate vehicule și elicoptere pe timpul nopții; calcularea numărului necesar de rezervoare, capacitatea și amplasarea lor în aria protejată, precum și traseele optime pentru ajungerea la ele în caz de incendiu; înființarea unei rețele de experți în combaterea incendiilor care vor colabora pentru a suprima incendiile atât din ariile protejate, cât și din alte zone ale țării lor; conștientizarea importanței și îmbunătățirea cunoștințelor privind stingerea incendiilor de pădure în rândul instituțiilor publice și a publicului larg.

Mihaela Francisca Dumitru – director Cancelarie prefect (n.aut. Prefectul judetului Braila este Mihaela Marcu) precizeaza ca proiectul va debuta cu un kick-off meeting (întâlnirea de început a reprezentanților echipelor de implementare a proiectului din partea beneficiarului și a tuturor partenerilor), care se va desfășura la Brăila, în perioada 18 -19 aprilie 2013.  La acest eveniment au confirmat participarea reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.