PUG Braila, consultare publica pentru actualizare – etapa III


* Se efectueaza si revizuirile necesare strategiei, inclusiv cele privind zona aglomerarii urbane Braila – Galati

Primaria municipiului Braila organizeaza, joi – 18 aprilie 2013, consultare publica pe tema actualizarii Planului Urbanistic General (PUG), etapa a III-a. Evenimentul se desfasoara la Teatrul „Maria Filotti” si are rolul de a informa pe toti factorii interesati si de oferi, totodata, elemente de sinteza, diagnoza, strategie si propuneri preliminarii in creionarea PUG-ului.
In fapt, PUG este un document strategic fara de care nici cea mai mica forma constructiva nu primeste aviz in oras, ca sa sintetiz la maximum esenta acestuia. PUG III
Planificarea viitorului Brailei nu poate fi facuta separat de cea a teritoriului sau de influenta. De aici apare necesitatea unei duble revizuiri necesare: a procesului de planificare in ceea ce poate deveni sistemul urban Braila – Galati in cadrul caruia Strategia Brailei are rolul de a asigura obiectivele proprii orasului;.In al doilea rand, definirea unor posibilitati de cooperare cu teritoriul inconjurator, in special cu resursele turistice, in scopul sporirii rolului regional pe care Braila si-l poate asuma. 
Componenta strategica a Planului Urbanistic general are ca prim scop stabilirea unor directii fundamentale pentru dezvoltarea orasului care au dublu rol: in primul rand stabilirea unor orientari pe termen lung ce trebuie sa ghideze dezvoltarea orasului si in al doilea rand, articularea tendintelor globale de la nivelurile superioare cu dinamica orasului. Urmarea acestor directii, si cu atat mai mult atingerea obiectivelor lor, transcede atat ca timp cat si ca desfasurare posibilitatile PUG-ului (limitat prin legislatie la 10 ani de valabilitate) prin asumarea unei viziuni pe 10 ani”, se precizeaza de catre organizatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.