Tineri de la PMT, in cautare de job-uri


* Calificati in meserii – tampalrie, frizerie, brutarie, constructii – de interes pe piata muncii, tinerii incarcerati la Tichilesti spera ca vor gasi intelegere la angajatori sa fie ajutati in integrare 

 

Asa cum ne prezinta situatia Ionel Dinca – purtator de cuvant al Penitenciarului de Minori si Tineri (PMT) Tichilesti – un grup de tineri care ispasesc pedepse cu privare de libertate la PMT a primit acceptul sa participe la Bursa locurilor de munca din 19 aprilie 2013 desfasurat al Sala Polivalenta „Danubius’ din municipiul Braila.

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Totodată, deţinuţii selectaţi sunt din rândul celor apţi pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional într-o meserie şi, pe durata detenţiei, s‑au implicat în mod constant în activităţile lucrative desfăşurate în interesul locului de deţinere. De asemenea, o parte dintre aceştia participă în prezent la cursuri de calificare profesională ori au absolvit un astfel de curs în penitenciar. Coordonată esenţială a reintegrării pe piaţa muncii, formarea profesională este una din direcţiile importante în procesul de intervenţie recuperativă a celor care execută o pedeapsă privativă de libertate în acest sens, în anul 2012, 102 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare profesională în domeniile tâmplărie, frizerie, tâmplărie P.V.C., brutărie , morărit și construcţii. La ora actuală, peste 50 de minori şi tineri din P.M.T. Tichileşti urmează cursuri de calificare în specializările amintite. Cu acest prilej reprezentanţii penitenciarului vor face cunoscută şi oferta de servicii şi de forţă de muncă specială ce pot fi puse la dispoziţia eventualilor beneficiari sau angajatori. Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate„, subliniaza Ionel Dinca.

Bursa generala a locurilor de munca este un eveniemnt organziat periodic de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila in partneriat cu reprezentanti ai mediului de afaceri autohton.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.