Ziua Pamantului – 22 aprilie


* Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” desfasoara un seminar tematic, in proiectul care le permite sa isi renozveze si modenizeze curtea scolii

La http://www.earthday.org/ pagina oficiala a evenimentului, gasiti o multime de initiative care ajuta la schimbarea in bine in mediului sub deviza anului 2013 „The Face of Climate Change’.

afis Seminar Pentru a celebra aceasta zi, membrii Asociatiei de Tineret (ATEN) a Colegiului „E. Nicolau” au organizat un seminar – „Un pamant curat, o viata sanatoasa” – care se desfasoara in sala de sport, cu incepe de la ora 11.00. Evenimentul este inclus in proiectul „Braila verde in mijlocul adolescentior de la Colegiul Edmond Nicoalu Braila” – despre care am scris la https://brailachirei.wordpress.com/2013/04/16/amfiteatru-in-curtea-colegiului-edmond-nicolau-la-braila/  si prin intermediul caruia liceului va avea o curte amenajata so modernizata, cu un amfiteatru multi-functional si cu spatiu verde.

Data de 22 aprilie a fost aleasa drept Ziua Pamantului de senatorul american Gavlord Nelson Gaylord în anul 1970, scopul fiind „de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri” – Wikipedia.

 

61310569  Si motorul de cautare Google sarbatoreste Ziua Pamantului, cum face de altfel de ceva vreme si cu alte eveimente similare, printr-un Doodle  (foto stanga) interactiv. Iar pe pagina MSN Causes (foto dreapta) apare, de asemenea in stil tematic, – un poster care atrage atentia inclusiv asupra pericolului disparitiei unor specii din cauza compotamentului uman neprietenos cu mediul inconjurator. tot Earth Day 2013, MSN causes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.