Despre drepturilor copiilor cu nevoi speciale: CIED Braila la Liceul Pedagogic


* Cu Organizatia „TREBUIE!”, CSEI, Tinklub Braila si voluntari SEV, inspector scolar Diana Bratosin * Evenimentul s-a derulat sub semnul „Europa incluziva”

 

Lic Perpessicius 1  „Un copil schimba definitiv viata fiecaruia dintre noi. Ei sunt mandria fiecarui parinte. Alaturi de ei ne descoperim pe noi si mai mult de atat, invatam si aflam despre lucrurile cu adevarat importante in viata. A fi parinte ne expune la o dragoste profunda. Asa se explica capacitatea de a ingriji si de a indragi pe cineva, intr-un mod in care multi dintre noi nu si-au imaginat ca o pot face vreodata. Fiecare copil este unic, are propria sa personalitate, calitati, abilitati, particularitati, inclinatii etc. Fiecare copil are frumusetea si farmecul lui personal”, afirma Adriana Marchidanu – coordonator Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Braila.

Astfel, echipa CIED Braila s-a intalnit – in 25 aprilie 2013 – cu elevi ai Liceului Pedagogic „Dumitru Panaitescu Perpessicius” din municipiul Braila iar discutiile s-au purtat pe aceste teme, respectiv „copiii si drepturile lor dar si ce pot face ei pentru alti copii care au nevoie de mai multa grija si de o mai mare atentie atat din partea lor cat si din partea comunitatii  locale, pentru a nu se simti exclusi”. Au participat 50 de tineri, cu varste de pana in 18 ani: conform articolului 1 din Conventia privind Drepturile Copilului „daca ai pana la 18 ani, esti considerat(a) copil si te bucuri de toate drepturile scrise in CDC”. Lic Perpessicius 2

Lic Perpessicius 3  De asemenea, au participat si au vorbit despre copiii cu nevoi speciale profesor psiholog Diana Bratosin – inspector scolar pentru Invatamantul Special, prof. Stelinina Copae de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) din municipiul Braila, prof. Teodora Ilie – presedinte al Organizatiei pentru Copii si Adulti cu nevoi speciale „TREBUIE!” si Gabriel Niculita de la Centrul de Tineret „Tinklub” Braila.

Oaspetii de onoare ai Liceului „Pedagogic” au fost in acest eveniment – desfasurat sub semnul „Europa incluziva’ – copii cu nevoi speciale de la Organizatia „TREBUIE!” si  voluntarii sositi la Tinklub din Franta, Germania si Portugalia prin intermediul programul european de voluntariat (SEV).

De ce aceasta intalnire? Pentru a aduce in prim plan si copiii cu dizabilitati, care au aceleasi nevoi ca orice alt copil – sa invete, sa se joace, sa fie acceptati, sa aiba prieteni si sa fie iubiti de parinti. Ce am castigat in urma acestei intalniri? Un grup de tineri voluntari, care impreuna cu noi vor contribui la pregatirea unui eveniment dedicat copiilor din CSE I Braila si beneficiarilor Organizatiei <TREBUIE!>, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului – 1 iunie”, subliniaza Adriana Marchidanu. Lic Perpessicius 4

Mai multe imagini de la eveniment la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.479936178746483.1073741903.119585758114862&type=1  pe pagina de Facebook a CIED Braila.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.