Bucuria de a promova lectura, la Scoala Romanu din judetul Braila


* Etapa judeteana a Concursului National “Universul cunoasterii prin lectura” a reunit in 27 aprilie 1013 un numar de 80 elevi din majoritatea localitatilor rurale din judetul Braila * La etapa nationala, de la Galati, vor participa echipe din Scolile Gropeni  – clasa a V-a, Victoria  – clasa aVI-a, Dudesti, structura Tataru  – clasa a VII-a si  Salcia Tudor  – clasa a VIII-a

 

Scoala Gimnaziala Romanu, judetul Braila, a raspuns prezent la apelul Inspectoratului Scolar Braila realizat prin intermediul prof. Adrian Simion – inspectorul scolar de limba si literatura romana,  pentru a gazdui etapa judeteana a Concursului National “Universul cunoasterii prin lectura” adresat scolilor din mediul rural, ciclul gimnazial.

Directorul scolii Romanu – profesor Ioan Giorgiana, promoveaza imaginea scolii sale prin implicare directa in diverse activitati, aceasta fiind una dintre ele, avand grija ca totul sa fie exact asa cum trebuie si sa rezolve orice nevoie a invitatilor. Colectivul Scolii Romanu a intampinat cu placere si a raspuns prompt si in mod eficient cerintelor specifice unui astfel de concurs.

Si astfel, ziua de 27 aprilie 2013 a reunit la scoala respectiva reprezentanti ai unitatilor de invatamant din mediul rural atat din randul elevilor cat si din randul cadrelor de specialitate. Musafirii au venit din toate colturile judetului Braila: Școala Gimnazială Traian – structura Urleasca, Școlile Gimnaziale Movila Miresii, Unirea – structura Valea Cânepii, Școlile Gimnaziale Ciocile, Zăvoaia, Surdila Găiseanca, Tudor Vladimirescu, Roşiori – structura Colţea, Școlile Gimnaziale Cireşu, Râmnicelu, Jirlău, Scorţaru Nou, Vădeni, Siliştea, Galbenu, Salcia Tudor, Chiscani, Gropeni, Victoria, Romanu, Dudesti – structura Tataru.

Alaturi de elevi, profesori de limba romana si gazde, a fost prezent si inspectorul Adrian Simion care s-a aratat incantat atat de organizare, cat si de nivelul de cunostinte al elevilor prezenti.

Sc Romanu DSCF6132[1] Concursul, care a reunit peste 80 de elevi, a ridicat o problema care inca nu si-a gasit rezolvarea: nevoia de lectura si aplicativitatea cunostintelor capatate prin lectura in viata de zi cu zi si in modul de a fi si de a gandi  al copilului.

Prin etapa sa judeteana,  concursul are ca finalitate calificarea primului elev la fiecare nivel de clasa gimnaziala pentru a forma echipajul care va participa la etapa nationala a acestui concurs care va avea loc la Galati. Concursul va consta intr-o proba scrisa dar si un portofoliu realizat de fiecare echipaj sub indrumarea cadrelor de limba romana pe o tema data. Echipajul care va reprezenta Braila va fi format din elevi ai Scolilor Gropeni – clasa a V-a, Victoria – clasa aVI-a, Dudesti, structura Tataru  – clasa a VII -a si  Salcia Tudor – clasa a VIII-a. Sc Romanu DSCF6134[1]

Cele doua reprezentante ale scolii Romanu au adus scolii gazda un premiu II prin eleva Nediu Ancuta si o mentiune prin eleva Serban Anca. Rezultatele celor doua eleve oglindesc munca profesoarei Mocanu Paula care le-a pregatit cu dragoste si devotament atat pentru Olimpiada Judeteana de Limba si literatura Romana cat si pentru Concursul Cultura si spiritualitate,  la ambele elevele obtinand  mentiuni.

,,Pentru comuna noastra este un motiv de bucurie sa avem musafiri si speram ca acest concurs sa isi gaseasca in scoala noastra o gazda anuala”, a declarat primarul Dumitru Vasilache. unitatea administrativ teritoariala fiind partenera a Scolii Romanu in organizarea si sustinerea competitiei.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.