Pregatiri spirituale: Gradinita nr. 38 la Biserica „Sf. Andrei’


Romania este o tara preponderent crestin-ortodoxa si aceasta situatie se reverbereaza in toate straturile sociale, la toate varstele. Educatia religioasa nu este o obligatie, ci o traditie – respectata cu sfintenie generatie dupa generatie, mai putin in perioada de trista amintire, cea comunista, intre 1945 – 1989 nefiind inclusa si in sistemul educational (mai ales in anii 1970 – 1989). Iar acum, educatorii care isi doresc pentru copiii de gradinita ceea ce si parintii cu respect pentru traditie isi doresc, incearca sa le insufle celor mici cateva din notiunile de baza ale micului crestin. biserica 1a

Astfel, prescolarii de la Gradinita nr. 38 din municipiul Braila, situata in cartierul Viziru I, au mers la Biserica „Sf. Andrei” din cartierul Radu Negru, situata in vecinatatea unitatii prescolare amintite. Primii au fost la sfantul lacas prescolarii insotiti de educatoarele Ionica Gheorghita, Persi Stanciu, Tincuta Radu si de parinti, bunici in ziua de joi – 25 aprilie 2013. Parintele paroh al bisericii, preotul Vasilica Popescu, le-a explicat micutilor cum sa se inchine, au spus impreuna rugaciunea „Tatal nostru”, au mers la icoane. De asemenea, copiii au aflat de la parintele paroh semnificatia Sarbatorilor Pascale.

biserica 2  A doua zi, vineri – 26 aprilie 2013 .  au mers la Biserica „Sf. Andrei’ si copiii ceilalti din Gradinita nr. 38, insotiti de asemenea de familie si de educatoarele Ilona Fetti, Vasilica Salceanu, Lidia Stan, Jenica Topciu. Ritualul s-a repetat aidoma ca in prima zi, micutii avand parte de o adevarata lectie de religie.

Evident ca dincolo de aspectele formale, copiii primesc zilnic la gradinita si lectii de morala crestina, din care nu lipsesc invataturile de baza – care sunt si ale oricarei societati civilizate – anume „Sa nu minti’, „Sa nu furi’, „Sa iti respecti parintii’… si le numesc doar pe acestea, care sunt pe intelesul copiiilor de varsta prescolara. N.aut. Si care conteaza la fel de mult in cazul adultilor… macar de ar fi respecte de toti!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.