Expozitie pascala in holul Primariei Braila


* Realizatorii exponatelor – doua oua… gigant – sunt elevi ai Scolilor „George Cosbuc” si „Radu Tudoran” 

Camelia Gusatu – director Directia Cultura, Invatamant, Sport, Turism din Primatia Braila ne anuta ca incepand de luni, 28 aprilie 2013 si pana pe 13 mai 2013, in holul Primariei municipiului Braila sunt expuse doua oua cu totul speciale, realizate de elevi de la Scolile „George Cosbuc” si „Radu Tudoran”. Ouale au inaltimea de 1,60m fiecare si diametrul de 1,28m,  fiind confectionate in totalitate din polistiren expandat.  La confectionarea si pictarea oualor au participat elevii Scolilor Gimnaziale „George Cosbuc” si „Radu Tudoran” din municipiu.  Elevii care au ajutat la confectionarea acestora sunt: Marcu Andrei (VI B), Cotet Tiberiu (VI B), Tatu Cristian (VI A), Budaş Andreea (VII), Stanciu Andreea(VII), Călin Roberta (VIII).  oua expo primarie
Ouale sunt pictate cu elemente preluate din folclorul romanesc cum ar fi : elementele florale, raze de soare, linii orizontale si verticale, acestea din urma avand ca simbolistica echilibrul dintre viata si moarte.  Realizarea acestora a durat aproape o saptamana,  din care 2 zile au fost necesare pentru constructie si restul zilelor pentru desenare si pictare.  Materialele necesare construirii oualor au fost achizitionate de catre comitetele de parinti si cele doua scoli, ambele proiecte fiind sustinute de conducerilor Scolilor „George Cosbuc” si „Radu Tudoran”.
Unul dintre initiatorii proiectului, profesorul de educatie plastica de la Scoala „G Cosbuc” , Alexandru Gurgu. Tot prin intermediul Cameliei Gusatu afllam punctul de vedere al cadrului didcatic despre  acest demers: „Prin realizarea acestui proiect am incercat educarea elevilor intr-un spirit de echipa lasand sa iasa in evidenta exigentele fiecarui viitor artist in parte. Trecerea de la un simplu desen pe o hartie la realizarea unui obiect de mari dimensiuni a atras dupa sine responsabilitate si pretuire, lucru din ce in ce mai rar intalnit din pacate in randul copiilor. Ei au lasat pentru cateva zile deoparte tensiunile acumulate, stresul de zi cu zi, exteriorizandu-si astfel fericirea si entuziasmul cunoasterii unor lucruri noi. Acest fapt a dus la implinirea unui frumos proiect, intr-un timp foarte scurt, realizat aproape fara greseala„.

Un gând despre „Expozitie pascala in holul Primariei Braila”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.