Conferinta (CRED) internationala pe tema economiei sociale, la Bucuresti


* Organizatorul este Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) care deeruleaza un proiect de insertie sociala cu Penitenciarul de Femei Târgșor, Penitenciarul pentru Minori și Tineri Tichilești, Penitenciarul Brăila, SC MONOPRIX SRL, European Think Tank Pour la Solidarité din Belgia

CENTRUL ROMÂN PENTRU EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE UMANĂ – C.R.E.D. organizează la București, în perioada 21 – 24 mai 2013, Conferința internațională ”Economia socială în practică: Rolul economiei sociale în reintegrarea socio-profesională a persoanelor defavorizate”.

Evenimentul face parte din agenda Proiectului “Economia socială – O nouă provocare în inserția pe piața muncii a deținuților” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID-57397, realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Femei Târgșor, Penitenciarul pentru Minori și Tineri Tichilești, Penitenciarul Brăila, S.C. MONOPRIX SRL, European Think Tank Pour la Solidarité, Belgia.

Dupa cum ne informeaza Camelia Tancău – manager proiect – agenda conferinței cuprinde prezentarea cadrului legislativ privind economia socială în Uniunea Europeană și în România; prezentarea procesului de reintegrare a persoanelor condamnate în Uniunea Europeană și în România cu ajutorul instrumentelor specifice economiei sociale; ateliere de lucru în care se vor analiza modalitățile de abordare și utilizare a economiei sociale în reintegrarea persoanelor defavorizate (în particular persoanelor condamnate), ș.a. CRED mai-2011-021

Printre invitați se numară reprezentanti ai Comisiei Europene cum sunt Emmanuel Vallens – coordonator politici în cadrul DG Piețe Interne și servicii și Dominique Bé – coordonator FSE, dar si alte oficialiti: din partea Consiliul Europei – Gilda Farrell de la Unitatea Coeziune socială; din partea organizației HIGH Five din Copenhaga, Danemarca -Olle Hessel, din partea Guvernului României – reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Justiției, Ministerului Economiei, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Direcției de Probațiune, reprezentanți ai instituțiilor publice din România, ONG-uri din România și UE.

N.aut. Imagine ilustrativa –  din colectia revistei „Braila Chirei” (Armanda Filipine) – de la una din intalnirile de proiect de la Braila, gazda restaurantul Bella Italia (parte din proiect prin SC Monoprix) cu oaspeti din UE. Tot in paginile „Braila Chirei” gasiti mai multe informari despre proiectul organizatiei CRED.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.