Tinerii iubesc poezia: vesti de la Festivalul „Virgil Carianopol”


* Ioana Codruta Tudoriu de la Liceul „Darclee” Braila a obtinut Premiul I

Cand tinerii scriu poezie, se intelege ca o si citesc… se cheama ca lumea se afla intr-o normalitate care merita luata in serios si, de ce nu, aratata tuturor; si daca este vorba doar de o simpla adunare scolara, ca sa nu mai spunem de un concurs cu notorietate (sa zicem ca si de la numele ce-l poarta) si anvegura, el merita si mai mult facut public.

Recent, la Caracal s-a desfasurat o noua editie a Festivalului de poezie „Virgil Carianopol”. Festivitatea de premiere a avut loc in cadrul Zilelor Poeziei in Olt, in data de 30 mai 2013. Valoarea totală a premiilor a fost de 2.900 de lei.

Tudoriu Codruta Ioana Marele Premiu a fost adjudecat de o tanara din localitate – Simona Dumitrache. Premiul I la „Virgil Carianopol” a fost câștigat de Ioana Codruța Tudoriu (foto) de la Liceul de Artă „Hericlea Darclée” din municipiul Brăila, premiul II – Andreea Voicu din Ploiești, premiul III – Adelina Georgescu Dozescu din Timișoara.

Premiile au fost acordate de același juriu care a stabilit și pe cel de la Festivalul-concurs „Ion Minulescu”, a carui premiere a aavut loc tot cu acelasi prilej mentionat mai devreme, unde criticul literar Gheorghe Gricurcu a fost președintele juriului și ceilalti membrii fiind scriitorii Marian Drăghici, Paul Aretzu și Augustin Doman.

N.aut (Armanda Filipine – revista „Braila Chirei”). Am preluat castigatorii din presa locala, unde Ioana Codruta avea scris numele gresit; sper sa nu fie si aici greseli de acest gen…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.