Prefectura Braila, in asteptarea schimbarii la varf


* Asa cum se tot vehicula, viitorul prefect ar fi Gheorghi Obreja – fost lider al Partidului Conservator Braila

Mihaela Marcu  S-a tot vorbit in ultimul timp despre schimbarea prefectului brailean Mihaela Marcu (foto), economist doctor, motivul fiind cel al sustinerii politice. Nu doar la una din conferintele de presa sustinute la Partidul Liberal Braila, senatorul Catalin Boboc – presedintele Organizatiei Judetene PNL Braila si co-presedinte al USL (alianta dintre PSD, PNL si PC) la nivel local – afirma ca nu are cum sa impiedice schimbarea prefectului, acest post fiind – conform algoritmului politic – atribuit spre propunere dinspre Partidul Conservator. Cum la Braila fostul lider al PC, omul de afaceri Gheorghi Obreja (foto) a facut demersuri legale in acest sens (cursuri de administratie, intrarea in grila de salariati guvernamentali etc.), numirea sa a fost tot mai des mentionata in diverse situatii.

Atat Catalin Boboc, cat si deputatul liberal Vasile Varga, intrebati insitent de jurnalisti, au raspuns la unison ca Mihaela Marcu – sustinuta la vremea numirii de catre PNL – isi exercita cu cinste si profesionalism indatoririle in functia de prefect si din aceste considerente nu ar exista motive de schimbare. Pe de alta parte, cei doi liberali braileni au precizat si ca in baza unei intelegeri tripartite la nivelul USL, postul de prefect este acum in „curtea” PC, astfel ca Gheorghi Obreja are sanse sa ajunga in pozitia pe care si-o doreste pentru ca „jocurile” se fac la Bucuresti si pentru ca la nivel local dialogurile dintre PNL si PC nu sunt… regulate.

Nu s-a spus raspicat si ca PNL Braila va incerca impiedicarea acestui lucru in conjunctura existentei USL-ului, dar ultimele zvonuri – deja unele publicatii locale au anuntat ca sigura numirea lui Obreja – confirma situatia.

Obraja 1    Intre timp, la carma PC Braila a venit – dupa ce a intrat in parlament prin filiera PP DD, fostul om de afaceri local Cristian Mihai Danut – ales si consilier local municipal pe aceleasi liste PP DD, pozitie din care a demisionat dupa alegerile parlamentare inainte sa isi intre in atributii. Acelasi Mihai Danut, in prezent senator, a detinut, vremelnic, pozitia de viceprimar al municipiului Braila pe cand se afla in Partidul Romania Mare – filiala Braila condusa de Gheorghe Moisescu.

    N.aut. Numirile politice in pozitiile cheie din administratiile locale, in ciuda faptului ca s-a sustinut mereu contrariul, pot sa aiba un rost atunci cand intruziunea politicului in viata cotidiana nu devine perturbanta. S-a dovedit, din pacate, in Romania postdecembrista ca aceste aspecte nu pot sa fie congruente spre binele comun si ca, de obicei, spectrul politic este unul negativ cu efecte aidoma pentru intreaga societate. Poate ca pedepsirea severa si reala a tarseismului politic va aduce unele imbunatatiri, ori tinerii politicieni educati in spiritului bunul simt civic vor face schimbarile necesare. Altfel, vom avea aceeasi societate cu dileme fara raspuns, netratabile si cu probleme ale caror rezolvari sunt departe de punctul final dorit.

Foto cu Mihaela Marcu (de la sarbatorirea locala prilejuita de Ziua nationala a Romaniei – 1 decembrie 2012) si Gheorghi Obreja (prezent la depunerea juramantului de catre noii consilieri locali municipali, in 2012) din arhiva revistei „Braila Chirei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.