Deschiderea Scolii de vara „Tradiții și obiceiuri din județul Brăila”


* Evenimentul are loc la Muzeul Brailei, cu participarea partenerilor de la Scoala „Mihai Eminescu” din localitate * Participa si tineri voluntari din UE

afis1iulsc vara2013      În perioada 1 – 10 iulie 2013, secția „Etnografie și Artă Populară” a Muzeului Brăilei organizează a III-a ediție a Școlii de vară „Tradiții și obiceiuri din județul Brăila” în colaborare cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila. Deschiderea are loc luni, 1 iulie, ora 10, la sediul Școlii „Mihai Eminescu”. Participă elevii clasei a V-a A și foștii elevi ai clasei a VIII-a A a școlii, aceștia din urmă predând ștafeta  generației noi de gimnaziu. La eveniment vor fi prezenti și voluntari SEV (Serviciul European de Voluntariat) din Italia, Franța, Bulgaria, Spania și Armenia – oaspetii Brailei la Clubul VOLTIN al Asociatiei ANMRF „Louis Pasteur” – filiala locala.

Tot atunci are loc lansarea revistei clasei a V-a A, Zile, cuvinte, amintiri (anul IV, nr. 4) și vizionarea filmelor realizate de copii în cadrul Școlii de vară, edițiile I și a II-a, din anii 2010 și 2011. Întreaga activitate este coordonată de profesor Marioara Bălan – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și dr. Brîndușa Ilie – Muzeul Brăilei.

Programul Școlii de vară cuprinde următoarele activități: campanie de cercetare cu caracter etnografic în localitățile: Grădiștea, Gropeni, Măxineni, Lacu Sărat, Tichilești, Tufești, Viziru; vizite la meșteri populari și la case memoriale; vizionare de filme documentare. Școala de vară se va finaliza cu redactarea unei broșuri și realizarea unui film cu activitățile din această ediție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.