Clubul de vacanta, la Biblioteca Judeteana „Istrati” Braila


* Perioada de activitate este 1 iulie – 15 august 2013 * Parteneri sunt Organizatia Cercetasii Romaniei – Centrul Local Braila, Atelierul „Carabus”, Clubul Voltin, Tinklub Braila

Photo3110 Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila a deschis oficial, luni, 1 iulie 2013, la ora 11.00, la sediul nou din Piata Poligon nr. 4, Clubul de vacanta realizat cu partenerii Organizatia Cercetasii Romaniei – Centrul Local Braila, Atelierul de Creatie si Ludoteca „Carabus”, ANMRF – Clubul Voltin, Centrul de Tineret Tinklub Braila.
Activitatile Clubului, perioada 1 iulie – 15 august 2013
 1 – 5 iulie 2013 SAPTAMANA DE EXPLORARE URBANA (cautare de comori prin oras, identificarea celor mai importante puncte de interes ale orasului); 8 – 12 iulie SAPTAMANA DE GRADINARIT (unde si ce plantam, cum avem grija de flori; activitati practice); 15 – 19 iulie SAPTAMANA DE DESEN; 22 – 26 iulie SAPTAMANA DE EXPERIMENTE STIINTIFICE (ce poti face cu bicarbonat sau cu sare atunci cand se combina cu alte elemente, cum curge apa prin diferite tevi pline de coturi etc.); 29 iulie – 2 august SAPTAMANA DE HANDMADE SI GASTRONOMIE. Ce inseamna „handmade”? E simplu: tot ce putem face cu propriile noastre maini, de la confectionat de felicitari la mesterit prin casa diferite obiecte; 5 – 9 august SAPTAMANA DE TEATRU SI CONFECTIONAT COSTUME. „Ei, aici sa va vedem talentul in a spune poezii sau a juca un personaj! Daca nu l-ati descoperit inca, veniti sa prindeti putin curaj!””, este invitatia organziatorilor si gazdelor; 12 – 16 august SAPTAMANA DE DANS SI MUZICA
 Photo3112  Tot in Clubul de vacanta au loc: lunea – Atelierul de pictura si bricolaj; martea – Atelierul de jocuri in limba spaniola (grupa piticilor si grupa adolescentilor); miercurea – Atelierul de jocuri in limba italiana (grupa piticilor si grupa adolescentilor); joia – Atelierul de jocuri in limba franceza (grupa piticilor si grupa adolescentilor); vinerea – Atelier de handmade (confectionat obiecte din materiale reciclabile).
   Bibliotecar dr. Claudiu Eduard Braileanu – sef Serviciu Relatii Publice – precizeaza: „Este bine de retinut: a) Toate activitatile vor avea loc intre orele 11 – 13 pentru prescolari si elevii de scoala generala si intre 16-18 pentru elevii de liceu. Pentru atelierele de limbi straine, programul poate fi redus in functie de nivelul de receptare al elevilor, la o ora zilnic (ne gandim ca prescolarii si elevii mai mici pot avea dificultati de adaptare la un program de 2 ore); decizia modificarii programului apartine lectorilor; b) Pentru a putea participa la activitatile CLUBULUI DE VACANTA, toti copiii trebuie sa fie inscrisi ca utilizatori ai Bibliotecii; pentru minori, inscrierea se face pe baza buletinului de indentitate al unuia dintre parinti si a certificatului de nastere al copilului (nu trebuie copii xerox ale documentelor)”.
Atentie: Numai copiii inscrisi la biblioteca pot participa la activitatile clubului.
Photo3114    La orice ora din intervalul in care Sectia de Copii a bibliotecii este deschisa publicului, copiii pot juca jocuri de inteligenta (sah, rummy), de strategie (Colonistii, Catan).

     Cei mai fideli participanti la Club vor fi recompensati cu premii si vor benefiai de… surprize. Ei vor putea participa, de asemenea, la Noaptea Detectivilor si la ziua Brailiant – vanatoarea de comori!

si telefoane 0239.61.95.90 (Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila) si 0752.89.24.04

      Atelierele  de hand-made din materiale reciclabile sunt organizate de Centrul de Tineret Tinklub Brăila. Atelierul de hand-made este o activitate din cadrul proiectului “EVS – Volunteer in Action” finanțat de Comisia Europeană în cadrul Acțiunii 2 – Serviciul European de Voluntariat. Aceasta este doar una dintre activitățile centrului pentru această perioadă. Pentru a fi la curent cu celelalte activități ale Centrului de Tineret Tinklub, vizitati pagina Facebook și site-ul http://tinklub.ro/. Copiii și tinerii pot învăța să confecționeze diverse obiecte din materiale reciclabile de la tinerii voluntari SEV aiTinklub – Ana Grabalos Figueiras și Cristian Viso Gomez, din Spania. Activitatea va fi supervizată de Mihaela Munteanu – unul din mentorii celor doi voluntari SEV. La deschiderea din 1 iulie 2013 au fost prezenți zeci de copii și tineri care s-au inscris deja pentru a participa la atelierele și și-au manifesta dorința de a învăța lucruri noi și a-și petrece timpul liber într-o manieră plăcută care să îi ajute să își dezvolte abilitățile. Gabriel Eduard Niculița – președintele Centrului de Tineret Tinklub – le-a vorbit tinerilor, îndemnându-i să vină în număr cât mai mare: “Așteptăm toții copii și tinerii să ne treacă pragul. Atelierul de hand-made a fost creat special pentru aceștia cu dorința de a veni în întâmpinarea nevoii copiilor și tinerilor de a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut și util. Voluntarii noștri SEV, Ana și Cristian vor fi mereu disponibili pentru a lucra cu participanții. Mulțumim celor care s-au înscris deja în număr foarte mare”.

   Foto – de Armanda Filipine, revista de cultura si informatie „Braila Chirei’ – de la primele intalniri, inclusiv de la „lectia de spaniola” realizata cu Alfredo Valls Lopez (Spania) – prima foto, sus; Alfredo este voluntar SEV (Serviciul European de Voluntariat) sosit la Clubul Voltin prin programul omonim al UE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.