Expo „Emotii” la Braila, cu Gheorghe Miron si Liviu-Adrian Sandu


* Galeriile de Arta Braila isi asteapta publicul si pe 12 iulie, pe 19 iulie de la ora 19.00 cand cei doi expozanti si-au propus sa dialogheze despre arta si sa afle parerile iubitorilor genului

Asa cum am anuntat la http://brailachirei.wordpress.com/2013/07/04/invitatie-expozitia-emotii-la-galeriile-de-arta-braila/  in seara de 4 iulie 2013 am serbat la Braila, la Galeriile de Arta, deschiderea unei noi si interesante, frumoase expozitii. Sub genericul „Emotii. Culoare si volum” expun pe simezele brailene – spatiu in proprietatea Consiliului Judetean Braila si administrarea Filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici (UAP) din Romania – artistii galateni Gheorghe Miron si Liviu-Adrian Sandu.

Va veti convinge, stimati cititori si prieteni, ca lucrarile de pictura si de sculptura sunt frumoase, o splendoare nealterata de vreo „umbra’ a indoielii de tip modernist, exact asa cum a spus la vernisaj Gheorghe Mosorescu – presedintele Filialei Braila a UAP, dar si sum au confirmat cei doi plasticieni in fata numerosului public – n.aut. Majoritatea galateni!

100_4081 In deschiderea evenimentului am avut bucuria sa asistam si la un recital actoricesc de exceptie: actorii Lică Dănilă si Vlad Vasiliu de Teatrul ”Fani Tardini” din Galati, si Iuliana Șerbencu – muza a artistilor expozanti (de altfel, ultimii doi au fost costumati exact ca in unul din tablourile expuse) – au interpretat fragmente lirice si teatrale (inclusiv din ”Orfeu in Infern” de Tennessee Williams) care s-au potrivit de minune in decorul fermecator al galeriei populate cu lucrarile galatenilor.

100_4084 Spre ilustare, am alcatuit in album foto de la vernisaj la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.487153141377280.1073741872.196618800430717&type=1 respectiv in pagina Facebook a revistei (si care imi apartine, aut. Armanda Filipine) de cultura si informatie „Braila Chirei’.

Pentru ca au fost in numar restrans – de ce, nu stiu!, brailenii merita numiti – hm! Cei pe care ii cunocc personal, scuze!. Astfel, i-am salutat pe artistii plastici Cristian Radu si Constantin Boer-Bondos, pe Ionel Radu – si pe doamna Radu deopotriva, dar si Maria Stoica – sef Sectie Arta la Muzeul Brailei. De la Galati, cum deja am spus, au venit multi admiratori – Liviu Adrian a primit si… floarea-sorealui! – intre acre am avut placerea sa o salut de artista plastica Jana Andreescu – brailenii se pot mandri cu faptul ca doamna este si nepoata lui Jean Moscopol – dar si pe colega de presa Angela Ribinciuc (la cotidianul ”Viata libera”), deopotriva poeta.

* * *

 100_4090   Gheorghe Miron (foto stanga), nascut la 12 aprilie 1958, in Galati, este absolvent al Liceul de Arte Plastice ”Dimitri Cuclin” din Galati, unde a si activat o vreme ca profesor, si al Facultatii de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din Bucuresti din 1982, sectia Arta Monumentala, Restaurare. Are lucrari in colectii de stat si particulare din tara si din Austria, Franta, Italia, Grecia, Rusia, Statele Unite ale Americii. Din 1990 lucreaza la Muzeul de Arta Vizuala Galati – institutie condusa de Dan Nanu Basarab, un alt prieten al nostru (n.aut. Care insa nu a putut fi prezent la vernisaj).

In frumosul catalog realizat cu ocazia expozitiei de la Braila, artistul isi prezinta lucrarile de pictura (ulei pe panza) si desen (grafit, creioane colorate) – portrete, natura. La realizarea catalogului a fost ajutat de Liviu-Adrian Sandu in prelucrarea imaginilor si alte aspecte grafice.

100_4089 Liviu-Adrian Sandu (foto), nascut in 1968, la Galati. Absolvent al Academiei de Arta ”George Enescu” Iasi, sectia Sculptura in 1997. A predat la Scoala de arte din Galati, Liceul de Arta ”Cuclin”, dar si la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iasi – specializarea Arta sacra, la Universitatea ”Dunarea de Jos” Galati – Faculatatea de Arte. ”Din 1994 si pana in prezent am participat la numeroase expozitii de grup in oarsul natal si in mai multe alte orase mari din tara, alaturi de artisti carora le port un profund respect. In 2000 am inceput sa lucrez, ca liber profesionist, cu diverse companii americane sau europene pentru care am realizat diverse proiecte in domeniul designului grafic si al animatiilor si modelarilro 3D (…) In 2005, am inceput sa lucrez in cadrul Muzeului de Arta Vizuala Galati”, spune in catalogul expozitiei artistul, care si-a lucrat singur materialele – un ghid util pentru cel care vrea sa revada lucrarile. Mai mult despre plastician pe site-ul sau la www.liviuadriansandu.com

In 2011 a obtinut titlul de doctor in arte vizuale cu teza ”Morfologia emotiilor in sculptura figurativa”. N.aut. Avem. iata, explicatia… titlului expozitiei!

Galeriile de Arta Braila isi asteapta publicul si pe 12 iulie, pe 19 iulie de la ora 19.00 cand cei doi expozanti si-au propus sa dialogheze despre arta si sa afle parerile iubitorilor genului. Pe 19 iulie va fi proiectat si filmul documentar „De ce frumusetea conteaza’, realizat in 2009 de BBC.

Expozitia de la Braila este programata pentru perioada 4 – 24 iulie 2013.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.