Campanie de donare de sange, in Braila


* Programul de donare de sânge “O şansă pentru viaţa” este derulat de Asociaţia React şi Vodafone România

sidebar_map  Sub genericul „Donează sânge și salvează trei vieţi!”, Asociația React (http://asociatiareact.ro/) si Vodafone Romania (https://www.vodafone.ro/) impreuna cu Centrul de Transfuzii Braila, ne invită, vineri, 12 iulie 2013, în intervalul orar 8.30 – 12.00 la o sesiune de donare de sânge benevola, ce va avea loc in Braila in Parcul Monument. „Aceasta face parte din noua etapa a proiectului “O şansă pentru viaţa”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate şi organizarea unei caravane mobile in  cadrul  careia publicul larg să poată dona sânge fără a primi recompense. Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremuneraţi, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îşi propune să asigure în condiţii de siguranţă cantitatea de sânge şi preparate sanguine necesară spitalelor„, precizeaza Cristina Pascu – asistent Comunicare si Relatii Publice la Asociatia React.

Pentru a putea deveni donator de sânge și pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât și pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani; greutate 50-100kg femeile și 60-100kg bărbații; trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice şi chirurgicale; să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală. Înainte de donare se recomanda consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Oferă o şansă pentru viaţă! Donează sânge!
Mai multe informații despre donarea de sânge găsiţi pe www.pentruviata.org.

Programul de donare de sânge “O şansă pentru viaţa” derulat de Asociaţia React şi Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat peste 150.000 de vieţi omeneşti, a fost realizat un studiu  național privind „Motivația și comportamentul donatorilor tineri”, o campania națională de informare și conștientizare privind importanța donării de sânge şi o campanie națională de informare a medicilor de familie despre donarea de sânge.

* * *

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenta – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieţi omeneşti. http://www.asociatiareact.ro.

Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienţi, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii mobile din lume după venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienţi, la 30 septembrie 2010. În prezent, Vodafone are divizii în peste 30 de tari pe 5 continente şi peste 40 de reţele partenere în întreaga lume. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativă, Vodafone susţine programe de protecţia mediului, sport, cultura, programe pentru salvarea de vieţi omeneşti în situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.