Vizite de nivel inalt, la Braila


* Remus Pricopie- ministrul Educatiei – a fost in municipiul brailean vineri, 12 iulie 2013 * De asemenea, Excelenta Sa, domnul Philippe Beke – Ambasadorul Belgiei in Romania – a fost oaspetele Brailei * Evidentiere speciala pentru elevi zecisti

remus pricopie  Nu am avut informatii preliminare despre aceste vizite, dar fiind la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati’ – unde, asa cum v-am anuntat la http://brailachirei.wordpress.com/2013/07/02/clubul-de-vacanta-la-biblioteca-judeteana-istrati-braila/, au loc activitati in Clubul de vacanta – am vazut intai ca sunt parcate, la sediul nou din Piata Poligon nr. 4, cateva masini mai fitoase (N.aut. Nu m-am uitat cu atentie la numere!). La un moment dat, aud voci si recunosc pe cea a lui Dragos Adrian Neagu – directorul Bibliotecii „Istrati’ si pe cea a lui Gheorghe Bunea Stancu – presedintele Consiliului Judetean Braila (CJ, institutia este administratorul local al Bibliotecii, dar nu si coordonatorul activitatii sale – CJ primeste, totusi, in plen raportul periodic al directorului). Cand au coborat, am vazut ca era si Aurel Gabriel Simionescu – primarul municipiului Braila, dar si… Remus Pricopie (foto stanga, din pagina sa Facebook) – ministrul Educatiei, cu dumnealor.

Evident ca nu avea cum sa nu admire oaspetele si cladirea noua a bibliotecii brailene – cea mai moderna din Romania la acest moment, singura inaugurata de curand – dar si multimea de copiii care erau acolo, in curte, in intrior – in sectiile care deja functioneaza.

Photo3137 Dupa cateva zeci de minute, alta vizita. Domnul Nicu Filote – secretarul CJ – a venit insotit de Excelenta Sa, domnul Philippe Beke (foto – revista de cultura si informatie „Braila Chirei’ – stanga, impreuna cu Nicu Filote si Claudiu Braileanu) – Ambasadorul Belgiei in Romania, tot la Biblioteca. Aici a primit cateva detalii – in franceza – de la dr. Claudiu Eduard Braileanu – sef Relatii Publice – si, in dar, de la directorul Dragos Adrian Neagu, cateva lucrari pe care le-a editat institutia prin intermediul editurii proprii, Proilavia. Cand  a parasit Biblioteca, inaltul oaspete belgian ne-a salutat cu un perfect „La revedere”.

Photo3138 Nicu Filote (foto – revista de cultura si informatie „Braila Chirei’- stanga, impreuna Philipe Beke, Dragos Adrian Neagu si Claudiu Braileanu) mi-a explicat ca Excelenta sa a dorit sa afle mai multe date despre prima societate de tramvaie si, in acest scop, au intreprins o vizita la Arhivele Statulului – Filiala Braila – unde se afla marturii despre aceasta poveste de final de secol XIX si inceput de secol XX, situatie care aseaza Braila pe harta cu primele orase cu tramvaie electrice in Romania si chiar din Europa.

Elevi zecisti, premiati

    La sediul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, unde s-a intalnit in principal cu inspectorul general – prof. Iulian Danielescu – si  cu inspectorul scolar general adjunct – prof. Catalin Nicolae Stanica – ministrul Pricopie a participat si la o festivitate de premiere a elevilor care au obtinut medii de 10 atat la examenele finalului de ciclu scolar, cat si in anii de studiu.

Astfel, dintre absolventii clasei a VIII-a au fost evidentiati Emilia Chichina, Maria Gidiuta si Roxana Georgiana Vatamanu de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Maria Iulian Paraschiv si Marius Iulian Tudor de la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu’. Ei au obtinut media 10 la la examenul national, la fel au fost si alti cativa colegi, dar avand media 10 si in anul de studiu s-au detasat in acest fel de „plutonul” zecistilor de la examen.

Dintre absolventii clasei a XII-a care au promovat cu 10 la examneul d eabcalaureat, avand media 10 si la clasa, s-au evidentiat si au fost laureati la sediul ISJ tinerii Anca Maciuca Oprisan de la Colegiul National „Gh. Munteanu-Murgoci‘, Mihail Vlad Cerchez, Andreea Marinescu si George Bogdan de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga‘, Ioan Damian si Dana Cristina Ilie de la Colegiul National „Nicolae Balcescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.