Noua Republica la Braila, despre promisiuni neonorate ale guvernantilor si nu numai


* Criticile au vizat lipsa locurilor de munca promise, pensii si bacalaureat, administratia municipiului Braila, privatizari

Chirila Stanica    „Fiindca se pare ca Braila va avea un nou prefect, cu formare profesionala la postul de politie din Tărlungeni, Noua Republica face constatarea ca <politist-adjectiv> e pe cale sa devina <prefect-atribut>. Noua Republica considera ca verbul imperativ potrivit ar putea fi: <pleaca>! Sau am putea sa-i spunem: <lasa>-ne!”, si-au inceput conferinta de presa din 17 iulie 2013 doi reprezentanti ai filialei Braila a Partidului Noua Republica(PNR), Stanica Chirila (foto stanga) – noul lider la formatiunii, in locul inginerului Mihail Stefanescu (care a demisionat de curand) si Florin Dragan. Astfel ca, in fata jurnalistilor – deloc socati de tonul amfitrionilor – fiecare dintre vorbitori si-a luat „rolul” in primire si despre subiectul „Politist adjectiv-prefect atribut” a vorbit, nu mult, Dragan Florin. Practic, nici PNR nu vede cu ochi buni posibila schimbare a prefectului Mihaelei Marcu si inlocuirea – politica – in functie cu Gheorghi Obreja, fostul lider PC Braila (gasiti cate ceva despre subiect la http://brailachirei.wordpress.com/2013/06/19/prefectura-braila-in-asteptarea-schimbarii-la-varf/).

Un alt subiect sensibil, modul in care apare premierul Victor Ponta la tv a fost tratat si el la conferinta in stil pamfletar de Stanica Chirila, ceva in genul „Ponta e spamer, Ponta este gamer”. Iata cum a evoluat critica la adresa actualei puterii: „Televiziunile toate nu mai sunt suficiente verbiajului lui Ponta, așa că, acesta s-a năpustit și pe Facebook. Ghinionul lui a fost ca minciunile debitate au fost reclamate si el a fost blocat fiind considerat spamer. Știm cu toții ca Ponta nu poate trece nici un test al adevărului, dar problema lui este una mai gravă: Ponta este gamer. Inconstienta cu care risca soarta tarii nu poate veni decat din convingerea imatura ca are mai multe vieti, exact ca intr-un joc de computer. Noua Republica a avertizat constant ca schimbarea structurii cheltuielilor bugetare prin afectarea investitilor pentru transferurile sociale risca sa omoare economia. Bugetul cetateanului produce efecte: daca in primele 4 luni, economia s-a incapatanat sa functioneze la niste parametri superiori anului 2012 (cu niste amendamente totusi  – efectul de baza favorabil datorita fenomenelor meteo din februarie 2012 care au afectat industria extractiva, pornirea fabricii Ford la sf. anului 2012 care inseamna un plus in industria prelucratoare in primele luni ale 2013 si, amanarea facturarii unor achizitii ale bugetului pentru 2013), din luna mai avem realitatea trista si grava a economiei. 2,2% a fost cresterea economică raportată de INS pe primele 3 luni, dar in luna mai, România are cea mai abrupta scădere a producției industriale din U.E., -10,7%, ajungând la un nivel inferior anului anterior. 1,7% e creșterea economică prognozată de Banca Mondială, așadar, sacrificarea investițiilor va produce incetinire a activității economice. Ponta Victor Viorel ne-a promis 1 milion de locuri de muncă. În primul an de guvernare Ponta, România a pierdut 40.000 de locuri de muncă. În continuare urmeaza disponibilizări: CFR Infrastructură şi CFR Călători – 2.000 angajaţi; CFR Marfă – 2.500 angajaţi; UCM Reşiţa – 960 de angajaţi; CET Bacău – 100 de angajaţi Administraţie – 2.800 de angajaţi; ANAF, Autoritatea Vămilor, Garda Financiară – 1.500 de angajaţi. Brăila e un județ afectat de concedieri: Laminorul si CET sunt cele mai cunoscute cazuri. Pentru toate acestea, Noua Republica spune: Dislike spamerului si gamerului Ponta„.

florin-dragan 2   Despre „Bacalaureatul, examenul maturitatii și situația tinerilor” a vorbit Dragan Florin (foto stanga): „Elevii braileni sunt pentru al-2lea an consecutiv primii pe tara la rata promovarii. Trebuie observant ca, in toata tara, rata promovarii in acest an este mult mai ridicata decat in 2011-2012, in conditiile in care, intr-un singur an, sau chiar doi, nu s-a schimbat nimic in invățământul românesc. Faptul ca evaluarea sumativă a cunoștințelor acumulate la liceu ne dă rezultate diferite față de anii 2011 și 2012, ani in care bacalaureatul s-a organizat si profesionist si corect, trebuie sa producă corecțiile necesare. Altfel, putem conchide ca domnul Pricopie: Bacalaureatul <este decât o diploma>. Întrucât Noua Republica a afirmat întotdeauna necesitatea existenței unui fond solid pentru orice formă, feilcitam doar profesorii care si-au făcut datoria la clasă, examinatorii corecți si copiii care au învățat. Chiar pentru cei care nu pot promova un examen de bacalaureat, școala trebuie să le asigure formare etică, elevii trebuie să intre in viață după ce și-au insușit valori ca onoare, loialitate, corectitudine. Fiindcă după absolvirea liceului, incepe confruntarea tinerilor majori cu problemele vieții, o solidă educație etică iar ajuta pe termen lung. Chiar astăzi, Noua Republică prezintă, intr-o conferință de presă la sediul central, soluții pentru incluziunea in piața muncii a absolvenților. Situația tinerilor este dramatică, tinerii reprezintă categoria cea mai afectată de șomaj, 23% fiind șomajul în rândul tinerilor. De asemenea, tinerii sunt cei mai afectați de sărăcie, mediana salariilor tinerilor trece pe la 770lei net, adică cu 25% mai puțin decât pensia medie pentru stagiu complet de vechime si cotizare. Situația, pe cât de dramatică, devine revoltătoare după ce, in Parlament, USL a hotărât ca trupelor paramilitare conduse de Dogaru sa li se tripleze pensiile speciale. Guvernul tinerilor Ponta, Bănicioiu, Șova, in loc sa aloce resursele pentru tinerii absolvenți, iși achită datoriile politice incercând să sature lăcomia oștii lui Dogaru. Pensiile acestor ignobili vor crește de la aproximativ 4.000 lei pe luna la aproximativ 15.000 lei pe lună. Dintr-o singură astfel de pensie ar putea fi finanțate masuri de incluziune pe piața muncii pentru peste 20 de tineri. Guvernul Ponta propune absolvenților fără bacalaureat 250 de lei pentru câte 6 luni. După care, aceștia vor ieși din toate evidențele statului. E o sfidare la adresa tinerilor când iți permiți sa subvenționezi pensile nesimțite cu peste 150.000.000 lei lunar„.

Un alt subiect sensibil pentru guvernare „Fenechiu – hot si incompetent”, a fost dezvoltat din nou de Dragan Florin: „Condamnarea previzibilă a lui Fenechiu arată calitatea celui mai cinstit guvern care poate fi generat de USL. Ponta care acuză fără rușine si fără dovezi toți adversarii politici de furt, a ținut in guvern un hoț invocând, până la siluirea termenului, prezumția de nevinovăție. Fenechiu, pe lângă hoț dovedit si condamnat, este si un incompetent iar Ponta vorbește dintr-o lume paralelă despre competența acestuia. Cum poate fi competent ca a deblocat POS Transporturi, bocat tot in guvernarea Ponta, când s-au pierdut 12 luni? Termenele de remediere a deficiențelor pe programele europene sunt in general de doua luni. Fenechiu a făcut treaba de doua luni in 12 luni. Cum poate fi competent un ministru care a ratat privatizarea CFR, privatizarea anunțată fiind la fel de penibilă ca privatizarea Oltchim pe persoana fizică. CFR, sub Fenechiu e ingropată in datorii, 2012 fiind cel mai prost an din istoria CFR Marfa, CFR Persoane si CFR Infrastructură, cumulat.  Cum poate fi performant Fenechiu când a dat un puci la Tarom, lăsând fără atribuții managerul privat care a incercat decăpușarea societății?”

Nu in ultimul rand, despre Referendum-ul local de demitere a… primarului Aurel Gabriel Simionescu, o initiativa PNR, a adus precizari Stanica Chirila: „In week-end incepem distribuirea celui de al-doilea set de fluturași de informare dupa care pornim campania de strângere semnături cu forțele proprii. Campania se va desfășura sub sloganul <SEMNEAZĂ, DEMITE-L, SPARGE GAȘCA>. Așa cum noi toți plătim pentru greșelile noastre și autoritățile trebuie să plătească, insă spiritul de gașcă prevalează. Cetățenii liberi trebuie să se implice. Noua Republica chiar face apel la cetățenii cu disponibilitate să se implice in această campanie și astfel vor câștiga respectul autorităților indiferent de cum se va finaliza demersul. Noua Republică îi vrea parteneri pe cetățeni, nu îi cumpără ca USL. Se impune sancționarea administrației brailene fiindcă problemele orașului sunt grave: bugetul ne ajunge doar pentru asfaltarea a 7 km de străzi din cei 80, așadar, orizontul de timp pentru asfaltarea strazilor orașului este de 15 ani, dacă nu se strică intre timp și trebuie reluate asfaltările. De altfel, chiar lucrările recepționate și finanțate de Uniunea Europeana: Calea Galați, de la Podul Brăilița spre Dorobanți si Calea Grivița prezintă probleme serioase de calitate. Pentru campania de strângere semnături, sperăm să putem asigura 20 de puncte fixe pentru care vom cere aprobarea Primariei Braila„.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.