Comunitatea Turcilor din Braila, indoliata


* Zarife Zodila – presedintele Uniunii Democrate Turce din România – Filiala Brăila – a plecat dintre noi! Sincere condoleante familiei! 

Zarife Zodila    Sunt momente, omenesti dar ingrozitor de triste, in care cuvintele nu reusesc sa fie suficient de expresive … asa cum este si cel la care ma refer aici. A plecat dintre noi doamna Zarife Zodila – preşedinta Uniunii Democrate Turce din România – Filiala Brăila – care si-a asumat ani la rand rolul de lider al Comunitatii Turce din Braila, orasul a carui istorie este strans legata de cea a turcilor dupa cum bine se stie.

Adresam si noi sincere condoleanţe familiei şi membrilor comunităţii turce.

Dumnezeu să o ierte!

       Fotografia – de la unul din evenimentele reprezentative pentru Comunitatea Turca – este din arhiva Muzeului Brăilei, asa cum este postata si pe pagina Facebook a institutiei muzeale brailene care a realizat mai multe documente de cercetare referitoare la Comunitatea locala turca.

Informaţii despre turcii din Brăila (inclusiv interviu cu doamna Zarife Zodila) – în volumul „… greci, evrei, ruşi lipoveni, turci… Brăila. Reactivarea memoriei culturale a oraşului” realizat de Muzeul Brailei – la  http://www.muzeulbrailei.ro/images/docs/Volumul_Greci_Evrei_RusiLipoveni_Turci_Braila.pdf  poate fi lecturat si on-line

 

 

Un gând despre „Comunitatea Turcilor din Braila, indoliata”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.