Noul prefect al Brailei, Gheorghi Obreja


* Este instalat astazi, 27 iulie 2013

Asa cum scriam la http://brailachirei.wordpress.com/2013/06/19/prefectura-braila-in-asteptarea-schimbarii-la-varf/  dupa ce reprezentanti ai puterii – de la Uniunea Social Liberala (PNL, PSD si PC) – au confirmat ca a existat o propunere in Guvern in acest sens, la Braila se schimba prefectul.

Gh Obreja    Si cum ne anunta subprefectul Ionut Catalin Grosu, astazi – 27 iulie 2013 – are loc ceremonia de investire a lui Gheorghi Ogreja (foto din arhiva revistei de cultura si informatie „Braila Chirei’) in functia de prefect pe care pana acum a detinut-o ec. dr. Mihaela Marcu.

Evenimentul are loc la sediul Prefecturii Braila, de la ora 11.00.

N.aut. Chiar daca mai toata lumea, al nivel local, si-a dat cu parere si a confirmat buna prestatie a Mihaelei Marcu in pozitia de reprezentant al guvernului in teritoriu (o propunere, la vremea respectiva, din partea PNL), schimbarea a venit tot pe filiera politica si a fost controlata la nivel central, la Bucuresti. In prezent, functia de sef la filiala Braila a Partidului Conservator nu mai este detinuta de Gheorghi Obreja, dar PC are – conform algoritmului politic – pozitia de a solicita, si – iata! – de a castiga functia de prefect la Braila. Intrebarea se pune, totusi, de ce sa schimbi un om valoros doar pe… criterii politice? Ca sa „controlezi” ce? Cum? Oricum, asa omul de afaceri si omul politic Obreja devine inalt functionar public, adica un om cu statut si salariu asigurat, iar cel putin in aparenta – ca sa zice textul de lege – nu mai este „legat” de politica. 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.