Cursurile „Master Classes” cu Mariana Nicolesco la Braila, la deschidere


* In 3 august 2013 are loc conferinta sustinuta de dr. Stephan Poen * Pe 4 august 2013 are loc recitalul participantilor, un maraton de sase ore cu muzica de calitate

100_5889   De luni – 29 iulie 2013 – pana pe 4 august 2-13, la Braila se desfasoara Cursurile de Maiestrie Artistica „Master Classes” oferite de soprana Mariana Nicolesco (foto stanga, imagine din arhiva personala Armanda Filipine, de pe scena dramaticului brailean in 2011, la editia trecuta a „Master Classes”, impreuna cu Stephan Poen si baritonul Nicolae Herlea, omagiat in cadrul manifestrii). Manifestarea face parte din Festivalul-Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” care are loc in orasul natala al sopranei Darclee din doi in doi ani, ultima editie fiind in 2012 si urmatoarea in 2014.

Anul acesta vor lua lectii de canto si de maiestrie interpretativa mai bine de 70 tineri din: Armenia, China, Franta, Italia, Spania, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Ucraina dar si din România. Comunicatul referitor la manifestare il aveti la http://brailachirei.wordpress.com/2013/07/23/canto-maiestrie-mariana-nicolesco-la-braila/

Master, 6 aug 2011 089    Conform bunei traditii instituite de organizatori si de soprana Mariana Nicoalesco, care da tonul – fiind permanent pe scena, trup si suflet – au loc si alte evenimente, care aduc in fata publicului artisti valorosi, informatii utile. Anul acesta, tenorii Corneliu Fânăţeanu şi Vasile Moldoveanu vor fi onorati pentur intreaga activitate prin conferirea Diplomei de Onoare şi Medaliei Darclée. De asemenea, se va celebra bicentenarul Verdi – Wagner, iar prietenul nostru Stephan Poen (foto stanga, arhiva personala Armanda Filipine, de la editia „Master Classes” 2011, oferind autografe admiratoarelor) – ilustru specialist foniatru şi doctor în muzicologie – va susţine o conferinţă omagială, in 3 august 2013, pe care abia astaptam sa o savuram, mai cu seama ca va condimentata, cum bine stim, cu secvente muzicale de calibru. La final, in seara de 4 august 2013, de asemenea in buna traditie a manifestarii, are loc un recital-maraton, de… sase ore – cum ne asigura organzatorii chiar si pe afis –  cu toti tinerii prezenti la „Master Classes” care dezvaluie publicului cate ceva din frumusetea artei cantului.

Organizatorii manifestarii – care fac posibila cazarea si masa participantilor, care au grija sa existe si echipele de interpreti etc. – sunt Fundaţia „Darclée”, Fundaţia Internationala Ateneul Roman, Ministerul Culturii, Primaria municipiului Braila, Consiliul Local Municipal Braila, Consiliul Judetean Braila, Teatrul „Maria Filotti”, Centrul de Creaţie Braila.

Un gând despre „Cursurile „Master Classes” cu Mariana Nicolesco la Braila, la deschidere”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.