Memorialul „Albulet”, in Zilele Brailei 2013


* Este a VI-a editie a Turneului international feminin de sah al Romaniei „Memorial Maria Albulet” in memoria sahistei nascute la Braila * Prima runda  a turneului, cu sahistii de varsta mica, incepe vineri, 9 august 2013, la Teatrul „Maria Filotti”, la ora 16.00 

afis Memorialul Albulet   Anul acesta, in cadrul manifestarii Zilele Brailei (amanunte si program gasiti la https://brailachirei.wordpress.com/2013/08/07/zilele-brailei-2013-program-14-18-august-2013/) are loc si Turneul international feminin de sah al Romaniei „Memorial Maria Albulet”.

Ajuns la editia a VI-a, competitia incepe pe 9 august 2013, cand incep sa soseasca oaspetii, si se deschide oficial sambata, 10 august 2013, la ora 11.00, la Casa Memoriala „Petre Stefanescu-Goanga„.  Intrecerile sahiste, pana pe data de 17 august 2013, au loc si la Teatrul „Maria Filotti”, cele de copii.

Intrat in traditia manifestarilor anuale reprezentative ale sahului brailean si nu numai, dupa cum confirma organizatorii – Primaria municipiului Braila si Federatia Romana de Sah, Turneul international feminin de sah al Romaniei “Memorialul Maria Albulet”, are ca formula de disputare intalnirile tur-retur.

Participa, din afara granitelor tarii, marile maestre Marina Makropoulou din Grecia – fiica vicecampioanei olimpice din 1957, nascuta la Braila, comemorata prin acest concurs, Svetlana Petrenko din Republica Moldova, maestra internationala Elitsa Raeva din Bulgaria si tanara speranta a Ukrainei, in varsta de doar 15 ani, Osmak Iulija – maestra FIDE. Acestora li se alatura doua dintre componente echipei olimpice a Romaniei, marile maestre Elena-Luminita Cosma, castigatoarea ultimelor doua editii ale turneului de la Braila, si Mihaela Sandu.

Media Elo a turneului este ridicata (2.251 puncte), vorbind de la sine despre forta turneului. Turneul, al carui director este Nicolae Doroftei – maestru FIDE, va fi arbitrat de arbitrul international Georgica Taga.

Festivitatea de deschidere va fi onorata de prezenta primarului municipiului Braila – Aurel Gabriel Simionescu si a reprezentantilor Federatiei Romane de Sah cum spuneam (aut. Armanda Filipine, revista de cultura si informatie „Braila Chiirei” – partener media al manifestarii Zilelor Bralei dar si participant direct la program) la Casa Memoriala “Petre Stefanescu-Goanga”, eleganta locatie in care se va desfasura concursul.

Suntem convinsi ca spectacolul sahist se va afla la el acasa in incinta Casei Memoriale “Petre Stefanescu-Goanga”, cu partide frumoase, care sa constituie adevarate modele pentru participantii la sectiunea pentru copii a turneului (programat intre 9 si 11 august la Teatrului “Maria Filotti”. Prima runda a turneelor celor mici, care se vor desfasura pe grupe de varsta si sex, respectiv 8, 10 si 11-14 ani, separat baieti si fete, pentru o mai corecta ierarhizare, are loc vineri. 9 august 2013, la ora 16.00, in holul teatrului. Va exista si un turneu special – mixt  –  pentru juniorii cu varsta pana in 8 ani care nu au mai jucat pana acum in concursuri oficiale.

N.aut. Alegerea celor doua spatii culturale, doua cladiri frumoase si reprezentative pentru istoria Brailei, pentru desfasurarea unui turneu sportiv este o formula care ar merita reeditata, de cat mai multe ori posibil, mai ales ca astfel au ocazia oaspetii sa admire aceste bijuterii aritectonice – ambele foste proprietati particulare, una donata municipalitatii (fostul Teatru „Rally”, respectiv casa lui Dumitru Ionescu, fost si primar al Brailei), cealalta casa unde a trait un mare interpret de canto, cu o voce minunata, Petre Stefanescu-Goanga (cladire renovata recent in baza unui proiect al Primariei).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.