Porti deschise la… Teatrul ”Maria Filotti”, in Zilele Brailei


* Spectacolul ”Lumea povestilor”, magie cu Andrei Teasca, dar mai ales intrarea in teatru impreuna cu directorul Lucian Sabados ar trebui sa fie motive de bucurie… nu?

copii    Manifestarea Zilele Brailei, din perioada 14 – 18 august 2013 (amanunte si program la http://brailachirei.wordpress.com/2013/08/07/zilele-brailei-2013-program-14-18-august-2013/) prilejuieste deopotriva si intalnirea cu teatrul si elementele sale. Astfel, sambata – 17 august 2013 – incepand cu ora 11.00, pe strada Mihai Eminescu, in dreptul intrarii B a Teatrului „Maria Filotti” (TMF), va fi amenajata o scena in vederea sustinerii reprezentatiei „Lumea povestilor”,  un spectacol pentrucei mici in care joaca doua actrite ale TMF, Catalina Nedelea si Flori Popa.

Evenimentele de acest gen continua si duminica, 18 august 2013. Incepand cu ora 9.3 brailenii vor gasi Porti Deschise la Teatrul ”Maria Filotti” pentru doua ore. Avand ca ghizi pe Lucian Sabados – directorul teatrului si pe Viorel Urse – administrator (e doar una din pozitiile ocupate de cel care stie si detalii de productie a spectacolelor spre exemplu), brailenii care doresc sa cunoasca si partile ascunse ale teatrului, respectiv culisele si nu numai. vor fi condusi in spatiile de productie  – ateliere,  in spatiile administrative si chiar la scena. Va fi un moment cand si cei care poate nu au patruns niciodata in lumea minunata a Thaliei vor putea sa admire holurile monumentale si salile de spectacole.

Concert de jazz in Gradina publica

  bagheta magica    Tot duminica, 18 august 2013, de la ora 11,00, pe strada Mihai Eminescu – pe scena deja amenajata – TMF va oferi brailenilor indragitul spectacol de magie „Bagheta Magica” in regia lui Andrei Teasca si in interpretarea actorilor Narcisa Novac, Corina Bors si Adrian Stefan. Vor fi 50 minute de delectare si mai ales suspans, mister, magie si…deznodamant fericit, ne asigura organizatorii intr-o prezentare a Cameliei Gusatu – director in Primaria Braila.  „Magia şi teatrul împreună într-un spectacol unic care incită cu un amestec de jocuri eterne. Prin puterea visului şi a magiei, facem cunoştinţă cu personaje minunate, balaurul fioros, prinţesa cea frumoasă, iepuraşul Bocănilă, într-o atmosferă încărcată de mister. Momentele de magie stârnesc imaginaţia celor mici şi celor mari, apariţii, dispariţii, eşarfe colorate, bile, iluzii. Acesta este darul magiei pentru oameni” – spune regizorul Andrei Teasca.

Pe langa aceste actiuni, Teatrul „Maria Filotti” va participa la Zilele Brailei cu o prezentare a unor elemente spectaculoase de scenografie pe fatada Teatrului de pe strada Mihai Eminescu, va asigura un mare numar de costume de epoca pentru diferitele manifestari si va sprijini cu tehnici de scena Concertul de Jazz programat sambata, 17 august 2013, in Gradina Publica incepand cu 20.30.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.