Invitatie la Muzeul Brailei – aniversarea institutiei, 132 ani


* Invitatul special este Mihai Maxim, cel caruia ii datoram cercetarea unor importante documente din zona turca 

afis Muzeu    La 23 august 2013, se împlinesc 132 de ani de la consacrarea întemeierii Muzeului Brăilei (si a Bibliotecii Publice, deopotriva) prin Decretul Regal nr. 2134, din 23 august 1881 dat de Carol I la Palatul Peleș din Sinaia. Cu acest prilej, Muzeul Brăilei organizează vineri, 23 august 2013, ora 11.00, la sala de conferințe din Piața Traian nr. 3 cateva activități pe care iubitorii de istorie – n.aut. si cei care nu se impiedica de ideea ca Braila  a fost vreme indelungata sub dominatie turceasca – le vor gasi, cu siguranta, interesante.

Astfel, are loc lansarea volumului „IBRAIL KALESI’NIN MODERNIZASYONU: OSMANLI ARȘIV BELGELERINE GÖRE (1736-1819)”  – „Modernizarea cetății Brăila, conform documentelor din arhiva otomană din Istanbul (1736-1819)” de Hakan Engin, cu o prefață de Mihai Maxim.

Un alt eveniment in programul aniversar este, de asemenea, unul de exceptie: constituirea, la Muzeul Brăilei, a Fondului de documente otomane privind Țările Române și Brăila „Mihai Maxim”.

Prezentator va fi prof. univ. dr. Mihai Maxim, iar moderatorul intalnirii nimeni altul decat prof. univ. dr. Ionel Cândea – directorul Muzeului Brailei.

N.aut (Armanda Filipine, revista de cultura si informatie „Braila Chirei’) Muzeul Brailei a castigat, recent, un proiect cu finantare  de la Asociatia Fondului Cultural National (AFCN) care permite editarea unor materiale ce aduc in fata publicului parte din cercetarea (deosebita, laborioasa) a domnului MIhai Maxim in Turcia, in fondul de documente referitoare la relatia Imperiului Otoman cu Tarile Romane si in mod special cu cetatea Brailei.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.