Ziua Pacii, serbata la Scoala „Sadoveanu” Braila


* Ziua Internationala a Pacii se serbeaza la 21 septembrie, incepand cu anul 1982

      IMG_1867  Elevii Şcolii Gimnaziale ,,Mihail Sadoveanu” din municipiul Braila, insoţiţi de cadrele didactice Ionescu Magda, Urse Florena, Gheorghe Fănica, Poenaru Cornelia, Casănaltă Simina, Boiangiu Dorina, Cotlerenco Magdalena şi Constantin Mihaela au participat vineri, 20 septembrie 2013 la Ziua internaţională a Păcii, zi care a coincis cu Campania ,,Eno Tree Planting Day”.

Pentru aceste două activităţi, elevii au confectionat steaguri specifice tuturor ţărilor din Uniunea Europeană, din carton au modelat porumbei – pasari simbol pentru pace, au realizat un banner pe care au scris cuvântul ,,pace” în diferite limbi europene.

De asemenea, tinerii au plantat un copac pentru a marca participarea globală alături de alte şcoli din întreaga lume si al carui nume este „Copacul Păcii”. IMG_1881

IMG_1884      „Prin  această activitate, elevii au inteles cât de important este să luptăm cu toţii pentru pace, au conştientizat rolul pe care îl are pădurea asupra mediului în care ne desfăşurăm activităţile zilnice„, afirma prof. Magda Ionescu.

* * * 

        Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată pacii și în special absenței războiului și a violenței. In cazul unui razboi, spre exemplu, in aceasta zi se propune încetarea temporară a focului pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice, militare și oameni. Pentru a inaugura ziua, clopotul pacii este sunta la sediul ONU, in New York. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”. Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”  (sursa note – Wikipedia).

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.