Masa rotunda despre voluntariat, cu Asociatia “TREBUIE!” Braila


*Eveniment in care au fost premiati, pentru implicarea in proiecte si actiuni de voluntariat, cu Diplome de apreciere tineri din licee si cativa voluntari SEV * Face parte din proiectul „Voluntar pentru binele comunitatii” finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin DJST Braila

Ca de fiecare data cand organizator este Asociatia pentru adulti si tineri cu nevoi speciale “TREBUIE!” Braila (Organizatia Trebuie Braila pe Facebook), sala de festivitati a Colegiului National “Ana Aslan” s-a dovedit neincapatoare luni, 7 octombrie 2013, la evenimentul prilejuit de Masa rotunda „Lectii de voluntariat – Se merita!”. Eveniment organizat cu voluntari de la Asociatia Cercetasii Romaniei, Centrul Local Braila (Scout Central Local Braila, pe FB), ANMRF – Club Votin, Centrul de tineret „Tinklub” Braila, Liceul teoretic „Mihail Sebastian”, SEV (Serviciul European de Voluntariat), Asociatia de turism „Proilavia”, Colegiul National „Ana Aslan” Braila, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila unde Teodora Ilie a fost director, care au prezentat modele de buna practica. Voluntarii parteneri ai Asociatiei „TREBUIE!” au primit de la prof. Teodora Ilie – presedintele asociatiei – certificate de apreciere.
Actiunea este parte din Proiectul „Voluntar pentru binele comunitatii” finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) – (Sport si Tineret Braila, pe FB) Braila.

2013-10-07 13.21.31    Teodora Ilie a mentionat cateva amintiri personale referitoare la voluntariat si a subliniat ca nu exista un timp anume in viata cand ne alegem sa fim voluntari. Uneori, poti deveni astfel la varste foarte mici, la fel cum alteori, viata te obliga sa te implici ca sa ajuti pe cei care nu se pot ajuta singuri.

Neculai Pascu de la DJST a facut un scurt expozeu referitor la activitatile in care se pot implica tinerii in calitate de voluntari, facand in acelasi timp sport si fiind de doua ori utili: o data pentru ceilalti, inca o  data pentru ei insisi si sanatatea lor.

2013-10-07 14.02.15    Au prezentat modele de bune practici doi tineri (SEV) voluntari straini care activeaza la Braila impreuna cu voluntari la Centrul de tineret “Tinklub” – impreuna cu ei a fost si presedintele Gabriel Eduard Nicolita al “Tinklub”-ului (foto stanga), Svetlana – voluntar SEV gazduita la Club Voltin al Asociatiei “L. Pasteur” – si elevul Ionut Negrut  (activand si el la acest club), elevii Dragomir Diana si Valentin Ghiga de la Scout Centrul Local Braila – Cercetasii Romaniei, eleva Floriana Ciupitu de la Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”. Un coleg de-al ei de la liceu, Moraru Bogdan, este si el felicitat in mod special de Teodora Ilie pentru activism si buna pretenie cu membrii “TREBUIE!”. 2013-10-07 13.26.48

Printre invitatii in randu-l carora m-am bucurat sa ma aflu (n.aut. Armanda Filipine, revista de cultura si informatie “Braila Chirei’ – a se vedea si momentul nostru de bucurie, tot impreuna, la implinirea celor 15 ani de la infiintarea “TREBUIE!” la https://brailachirei.wordpress.com/2012/02/17/organizatia-trebuie-la-15-ani-de-existenta-sarbatoare-cu-prieteni/) s-a aflat si Leonard Basturescu de la Primaria Braila (institutia administrativa nu a ocolit asociatia, ajutand functionarea Centrului de zi CATI cu ceva fonduri din bugetul local), dar si senioara Viorica Alexandru care le-a povestit despre experienta proiectelor de tip Grundtvig. Photo3461

2013-10-07 13.36.43     Cornelia Miler – presedinte Centrul Local de la Cercetasi – si colega Flori Ghiga s-au aflat printre tineri oferind amanunte din experienta lor doritorilor. De altfel, despre importanta si beneficiile activitatilor desfasurate de cercetasi a punctat bine ideile Diana Dragomir.

Si Gabriel Lala – presedintele Asociatiei pentru turism “Proilavia” Braila a prezentat cateva aspecte din activitatile de si cu voluntari desfasurate, precum si cele in care a fost partener al “TREBUIE!”. 2013-10-07 13.55.05

Un album foto de la eveniment am postat la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.538680866224507.1073741900.196618800430717&type=3 pe pagina facebook a revistei noastre. Imagini similare gasiti si pe pagina FB a “TREBUIE!”.

2013-10-07 13.38.54    Diana Dragomir si Valentin Ghiga – foto stanga

De mentionat este si faptul ca toate, sau aproape toate, asociatiile si organismele mentionate au derulat si deruleaza proiecte cu finantare de la Uniunea Europeana, cu implicare in viata comunitatii, cu componente socio-culturale. Astfel, tinerii voluntari au si mai multe de invatat! Ceea ce este numai spre binele lor, nu doar al celor care beneficiaza de sprijin prin voluntariat.

Felicitari sincere si din partea noastra atat beneficiarilor, prietenilor de la “TREBUIE!”, cat si tinerilor care pot sa ofere, cu generozitate, din timpul lor astfel incat sa primeasca in calitate de VOLUNTAR bucurie, dragoste, experienta. 

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.