Master Classes de la Braila, cu Mariana Nicolesco – la TVR 2


* In fiecare sambata din luna noiembrie 2013 vor fi prezentate emisiuni cu inregistrari ale editiei 2013 a Cursurilor de Maiestrie Artisica „Master Classes” sustinute de soprana Mariana Nicolesco in teatrul (astazi „Maria Filotti”) unde a debutat soprana Hariclea Darclee si unde are loc, din doi doi ani, Festivalul-Concurs International de canto „Hariclea Darclee’ 

100_5136     Cursurile de Măiestrie Artistică „Master Class” oferite de soprana Mariana Nicolesco la Braila au loc între o ediţie şi alta a Festivalului-Concurs Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, in orasul natal al celebrei soprane careia Giacomo Puccini i-a compus anume rolul principal din „Tosca”. Parte din aceste minunate intalniri, in care tinerii solisti au ocazia sa afle de la soprana Mariana Nicolesco vor putea  patru pasionante emisiuni de televiziune. Le vom putea urmări pe TVR 2, partener al evenimentului de la Braila – sustinut de Consiliul Local Municipal si Primaria Braila, inca din 1995, de la prima editie a competiei de canto. Sunt programate în fiecare sâmbătă a lunii noiembrie, începând cu orele 17.00.

Primele două emisiuni sunt dedicate bicentenarului naşterii marilor compozitori Giuseppe Verdi şi Richard Wagner. Astfel, in 2 noiembrie 2013, ne anunta echipa Fundatiei „Darclee’ Braila – de asemenea unul din organizatorii „Master Classes”-ului si a Concursului „Darclee”, vom putea urmări conferinţa medicului foniatru dr. Stephan Poen, doctor în muzicologie, despre creaţiei celor două genii ale muzicii, însoţite de videoproiecţii din creaţia lui Wagner, interpretate de mari artişti români: sopranele Maria Slătinaru, Eugenia Moldoveanu, Magdalena Cononovici – care a si fost prezenta la Braila, la o editie recenta a evenimentelor – şi tenorul Cornel Stavru.

În cadrul celei de a doua emisiuni, pe 9 noiembrie 2013, o vom urmări pe soprana Mariana Nicolesco în marele repertoriu verdian, după care urmează recitalul Verdi – Wagner susţinut de tinerii artişti inscrisi la editia 2013 a „Master Classes”-ului.

 „Adevăratul maraton liric pe care-l reprezintă Concertul de Gală Master Class, în care strălucesc tinerii interpreţi, face obiectul celei de a treia emisiuni, din 16 noiembrie 2013, în cadrul căreia tenorii Corneliu Fânăţeanu şi Vasile Moldoveanu primesc Diploma de Onoare şi Medalia Darclée, şi al emisiunii finale, din 23 noiembrie 2013, care încheie în apoteoză evenimentele lirice extraordinare dedicate memoriei legendarei noastre artiste Hariclea Darclée”, se mai afirma in invitatie si va sugerez sa nu ratati; chiar merita! (n.aut. Noi am fost partneri media si suntem mandri ca facem parte, cu revista „Braila Chirei’, din acest splendid act cultural de la Braila). 

Foto din timpul evenimentului din colectia revistei „Braila Chirei”: Mariana Nicolesco intre tinerii solisti, pe scena dramaticului brailean, in fata publicului care a venit in numar mare sa asiste la splendidele lectii de canto

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.