Cu Florin Meșca, aventura literară pe ”Nevăzutele cărări”


* Volumul, unul scris după experiența Sahaja Yoga, o călătorie în India și lupta cu boala, a fost lansat la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

Photo3828a          Florin Meșca și-a lansat, în seara de 14 noiembrie 2013, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila un nou volum: ”Nevăzutele cărări” apărut la Editura PIM, Iași. Cartea este însoțită și de un CD. La eveniment au fost prezenți iubitori de literatură și prieteni ai autorului, cîțiva membri ai Cenaclului literar ”Panait Istrati”, dar și colegi din cercul Sahaja Yoga.

Despre carte care au vorbit poeta Adelina Ioana Pop, Claudiu Brăileanu – ambii de la biblioteca gazdă, Stan Brebenel. ”O lucrare de factură aparte, biografică, îmbinînd plăcut mai multe stiluri ” – Stan Brebenel.   Photo3823a

Photo3826      ”Un jurnal matric, o carte polimorfă – întîlnești cel puțin 6 tipuri de scriitură în ea. Este o carte scrisă fără emfază, la fel cum și prima carte a lui Florin Meșca – una de povestiri – era scrisă cu sinceritate” – Adelina Ioana Pop

Cartea poate trimite, păstrînd proporțiile, și la dialogurile lui Platon deoarece este vorba, la Florin Meșca, de căutarea de sine. Se poate citi lejer, și ca un volum de călătorie. Descrierile sînt pline de culoare locală – deh! India!

Epigramista, poeta Stela Șerbu-Răducan (prietena care i-a dăruit șalul alb) i-a dedicat catrene.
Ramona Bivoleanu de la Liceul teoretic ”Nicolae Iorga” a cîntat la chitară.

Înainte de autografe, autorul a prezentat cîteva elemente de Sahaja Yoga – spre care s-a îndreptat în momentele cînd corpul său a dat semne că nu face față provocării unei boli necruțătoare (care însă a fost îndepărtată) – experiență care i-a inspirat și povestea din volumul. De asemenea, a mulțumit sponsorilor – Grigore Danciu, SC Green yard, SC Crivalex.

Mai multe imagini în albumul de la eveniment la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563740537051873.1073741908.196618800430717&type=3 pe pagina FB a revistei de cultură și informație ”Braila Chirei” (Armanda Filipine).

N. red. Experiența Yoga a ajutat mult la vindecare, a explicat autorul, dar nu a renunțat la tratamentul clasic, din rețeta normală a medicului specialist. 

2 gânduri despre „Cu Florin Meșca, aventura literară pe ”Nevăzutele cărări””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.