”Poezia visului”, un spectacol marca Miriam Răducanu la UNTEATRU


* Avapremiera – joi, 21 noiembrie 2013 

Afis Poezia visului        La UNTEATRU (http://unteatru.ro/) – instituție independentă, situat pe str. Ilfov la numărul 1, sector 5, în București are loc joi, 21 noiembrie 2013 avanpremiera unui spectacol care se anunță fabulos. De ce? Pentru poartă semnătura inconfundabilă a unui maestru al artei moderne: MIRIAM RĂDUCANU –  dansator, coregraf.

Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic.Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata”, afirma Miriam Raducanu și cuvintele sale țin loc de prezentare a spectacolului pe site-ul teatrului.

Interpret este Lari Giorgescu – pe care sigur l-ați admirat și la TVR cand era alături (dansând, mimând…) de Alex Ștefănescu în emisiunea sa – extrem de critică și cu atât mai binevenită – despre literatură.

Și dacă nu vi se pare suficientă invitația așa, vi-l citez și pe Gigi Căciuleanu – unul dintre cei mai apreciați dansatori, coregrafi contemporani, stabilit la Paris dar mai mereu prezent în spațiul cultural românesc – care nu uită niciodată să o menționeze pe cea care i-a fost profesoară, care i-a devenit prietenă și apropiată asemeni unui membru de familie: ”Alergati cu totii sà vedeti, sà auziti, sà visati. Un Lari brâncusian danseazà vorbind, vorbeste dansând. „Mânuit” fiind de marea Doamnà a dansului: Màiastra Miriam Ràducanu. UN VIS! UN MARE EVENIMENT ARTISTIC !” (preluare din pagina sa Facebook)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.