La Muzeul Brăilei: premiera cinematografică ”Chira Chiralina”


* Filmul este o adaptare după opera omonimă, ”Chira Chiralina”, a lui Panait Istrati în regia lui Dan Pița * Intrarea este liberă: la sediul din Piața Traian 

                Municipiul Brăila marchează  joi, 28 noiembrie 2013, la ora 17.00, premiera absolută „Chira Chiralina”, adaptare cinematografică după Panait Istrati – la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3. 

afis premiera Chira Chiralina, film

                 Sînt așteptați la eveniment binecunoscutul și apreciatul regizor Dan Piţa, Vlad Păunescu – producătorul filmului, Dan Alexandru – director de imagine, Dan Toader –  scenograf, Oana Păunescu – designerul costumelor.

Un gând despre „La Muzeul Brăilei: premiera cinematografică ”Chira Chiralina””

  1. Felicitari organizatorilor ! Va fi un regal…se merita ! Distinsa doamna Catalina Buzoianu, a marturisit ca :
    „Cum a început povestea spectacolului „Chira Chiralina”?

    Fratele meu, înainte de a muri – el e înmormântat la Brăila -, m-a rugat să fac Chira Chiralina acolo. Pe urmă, m-am dus o dată în oraş şi m-am întâlnit pe stradă cu directorul teatrului care m-a oprit şi m-a rugat să fac spectacolul. Atunci m-am gândit, nu ştiu cum mi-a sunat aşa, în gând, rugămintea fratelui meu şi am zis: „Bine, am să fac.” Am scris dramatizarea şi a urmat spectacolul. Nu m-a interesat doar romanul „Chira Chiralina”. Am pornit de la el să parcurg acest drum pe Dunăre spre Mediterana… pentru că era de fapt un destin al oraşului, o nostalgie a locuitorilor lui să ajungă pe Mediterana.” Asa a gandit si este o persoana foarte modesta .
    Vin anual francezii sa-l omagieze pe Panait Istrati, iar brailenii – unii din ei – nu isi fac timp sa ajunga in Gradina mare, sa viziteze casa memoriala a lui Istrati. La el prietenia era…” la mare pret”. Daca am avea intelepciunea sa pretuim valorile Brailei, sa nu mai criticam pe cei care au realizat ceva… ei, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.