Acum 95 ani, unirea Bucovinei cu România


* Se întîmpla la 28 noiembrie * Cinstind aniversarea, Casa de Cultură a municipiului Brăila organizează o manifestare cultural-artistică în colaborare cu Asociaţia “Pro Basarabia şi Bucovina”

afis (1)         Casa de Cultură a municipiului Brăila – instituție a Primăriei, în colaborare cu Asociaţia“Pro Basarabia şi Bucovina”, organizează, sâmbătă, 30 noiembrie 2013, începând cu ora 11.30, la Casa “Petre Ştefănescu-Goangă”, manifestarea cultural-artistică “Visul…la 95 de ani!”.

Întîlnirea se deschide cu prelegerea intitulată “Dor de Bucovina – 95 de ani de la Marea Unire” susținută de prof. dr. Ştefan Aftodor – preşedintele Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila. Urmează un program artistic cu Grupul Folk “Generaţii” – instructor prof. Dumitru Popescu şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a municipiului Brăila – instructor prof. Dumitru Nistor.

Manifestarea punctează un moment istoric cu însemnătate deosebită. În urmă cu 95 de ani, la 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului naţional român, alături de unirea anterioară a Basarabiei, la 27 martie, şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 decembrie 1918.

Cei care doresc să asiste la activități sînt invitați de Mircea Emanoil Ciucașu – directorul Casei de Cultură. Intrarae este liberă.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.