”Lacul lebedelor” pe gheață, cu baletul din Sankt Petersburg


* La Sala Palatului din București – cu scena devenită patinoar, sîmbătă – 18 ianuarie 2014

1328630393_sleeping      Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, singurul balet profesionist pe gheaţă din lume, susține pe scena Sălii Palatului din Bucureşti spectacolul ”Lacul Lebedelor” sîmbătă, 18 ianuarie 2014. Așa cum anunță organizatorii, 2.500 de kg de gheaţă naturală a fost adusă pentru amenajarea spațiului de joc. Biletele au costat între 100 și 350 lei.

Producţia ”Lacul Lebedelor” este pusă în scenă de coregraful Konstantin Rassadin – artist emerit al Rusiei; în ultimii 5 ani a fost prezentată pe importante scene ale globului. Toate elementele scenice sînt realizate pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe ale artei Thaliei și deopotrivă ale dansului. Balerinii sînt patinatori cu experiență și palmares internațional la competiții de gen. st-petersburg-state-ice-ballet

ice ballet theatre St Petersburg       Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg, fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad, a fost fondat în 1967 de coregraful Konstantin Boyarsky, fost solist al celebrului balet Mariinsky, realizînd în premieră fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic. În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia şi . Co-fondator şi Director Muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.