PDL, la Congresul PPE de la Dublin


* In zilele de 6 si 7 martie 2014 *  Din delegație fac parte Anca Boagiu, Cătălin Predoiu, Andreea Paul, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Ioan Bălan, Alexandru Nazare, Romeo Raicu și Ștefan Gheorghe

O delegație a Partidului Democrat Liberal (PDL) condusă de președintele Vasile Blaga participă, în zilele de 6 si 7 martie 2014 la Congresul Partidului Popular European (PPE) care are loc în capitala Irlandei, Dublin, sintem anuntati intr-un material al Departamentului de comunicare al PDL.

Anca Boagiu 1a                 PDL este reprezentat la Congresul PPE de 37 de delegați. Din delegație fac parte prim-vicepreședintele PDL Anca Boagiu (foto), care este și vicepreședinte PPE, candidatul PDL la prezidențiale Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur și vicepreședinții Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Ioan Bălan, Alexandru Nazare (presedinte al organizatiei Judetene PDL Braila), Romeo Raicu și Ștefan Gheorghe.

La Congresul PPE de la Dublin, pentru prima oară un partid european își va alege candidatul pentru funcția de președinte al viitoarei Comisii Europene, care va fi formată după alegerile pentru Parlamentul European din acest an. Trei candidați s-au înscris în cursă – Jean Claude Juncker, fostul premier al Luxemburg, Valdis Dombrovskis, fostul premier al Letoniei și Michel Barnier, actualul comisar pentru piața internă și servicii. Pe agenda congresului PPE se află și alegerea președintelui partidului și votarea programului PPE pentru perioada 2014 – 2019.

La Congresul PPE participă în jur de 2.000 de persoane din 39 de state europene, din care 800 au drept de vot. PPE are cel mai mare grup parlamentar în legislativul Uniunii și este cel mai mare și influent partid european din care fac parte 73 de partide din 39 de state, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 12 șefi de stat și de guvern din state membre UE și 5 din state non-UE, 13 membri ai Comisiei Europene.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.