Școala Salcia Tudor din Brăila, premii în Bucovina


* Cinci premii I și un premiu II au obținut elevii la Festivalul național al ouălor încondeiate de la Ciocănești * Și primarul Florin Moroiu a fost cu echipa în Suceava, dar și directorul școlii, prof. Gica Paraipan

Sâmbătă, 1 martie 2014, la Școala Gimnazială din Ciocănești, Suceava s-a desfășurat Concursul ,,Traditie – valoare sacra,, desfasurat in cadrul Festivalului Național al ouălor încondeiate, Ciocănești, Bucovina.

elevi, premii            La acest concurs al ouălor încondeiate au participat șase tineri din școală: Anca Buzatu, Miruna Macovei, Carla Sihleanu, Cristina Macovei, Mălina Păvăloiu și Diana Neagu; coordonatoare au fost învățătoarea Adela Micu și profesoara Aurica Buzatu.

La festival s-a organizat și expoziția de ouă încondeiate, aici Școala Salcia Tudor a fost reprezentată de patru eleve: Adelina Briceag, Roxana Toader, Mădălina Pavel și Oana Moroiu. oua incondeiate

S-au obținut conci premii I și un premiul II.

Deplasarea la festival s-a realizat cu microbuzul școlar, grupul fiind însoțit și de primarul Florin Moroiu. ,,Ne straduim să-i încurajăm pe cât mai mulți dintre copiii noștri să practice acest meșteșug atât de frumos, să cunoască tradițiile locului, să pună în valoare tot ceea ce avem mai bun; sprijinul pe care-l oferim în realizarea acestor deplasări, dar și rezultatele pe care ei le obțin la fiecare concurs îi motivează, îi încurajează să îndrăgească acest meșteșug”, a subliniat întăiul gospodar al comunei.

Directorul școlii, prof. Gica Paraipan, care a fost principalul coordonator la evenimente, ăși exprimă bucuria pentru modul cum s-au prezentat brăilenii la competiție: ,,Suntem mândri de copiii noștri, de tot ceea ce reușim să realizăm împreună. Rezultatele obținute la edițiile anterioare (anul acesta a fost a cincea participare) dar și succesul de la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor Artistice de la Sibiu unde elevii școlii noastre au reprezentat județul Brăila (vara trecuta am obținut un premiu I și două premii II, în 2012 am obținut un premiu I și un Premiu II), sprijinul Primăriei Salcia Tudor  îi motivează să-și facă timp și pentru pregătirea săptămânală din cadrul cercului de încondeiat ouă. Felicitări copiilor! dar și doamnelor profesoare care i-au pregătit!

N.aut. Deopotrivă și felicitările noastre!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.