Deputatul Nazare, interpelare pentru prefect la Brăila


* De la sfîrșitul lunii ianuarie 2014, conducerea activităților din prefectura brăileană a rămas în sarcina subprefectului Ionuț Cătălin Grosu, fostul prefect demisionînd din funcție

Alexandru nazare      Deputatul Alexandru Nazare (foto), președinte al Organziației Județene PDL Brăila, anunță că va adresa interpelări premierului Victor-Viorel Ponta și ministrului Gabriel Oprea de la Interne ”în legătură cu situația inadmisibilă din administrația brăileană, unde, de mai mult de o lună de zile, nu există un prefect în funcție; luptele politice de culise dintre partidele care alcătuiesc noua majoritate parlamentară nu trebuie să se răsfrângă asupra activității Instituției Prefectului, și, indirect, asupra cetățenilor județului Brăila”, așa cum se precizează într-un material transmis de deputat în data de 7 martie 2014.

Județul Brăila a rămas fără prefect prin demisia lui Gheorghi Obreja, din ultima zi a lunii ianuarie – cum am arătat la http://brailachirei.wordpress.com/2014/01/31/comandament-pentru-situatii-de-urgenta-la-braila-cu-ministrul-dusa/

”Telenovela numirii prefectului la Brăila este deja o marcă a guvernării Ponta, ea jucându-se o dată la câteva luni, în funcție de capriciile sau culisele politice locale. Anul trecut a fost demis din funcție un prefect competent, pentru a fi numit un diletant cu carnet de partid PC. După dezastrul de la deszăpezire, și acest prefect a trebuit să fie demis, și de mai bine de o lună de zile guvernanții nu reușesc să nominalizeze o altă persoană. Această situație este inacceptabilă și ilustrează perfect amatorismul unei guvernări exercitate sub semnul improvizației permanente. Cei din noua majoritate PSD-UNPR-PC-UDMR trebuie să înțeleagă că aceste jocuri politice puerile destabilizează administrațiile locale și afectează cetățenii unor județe precum Brăila. Nu brăilenii trebuie să plătească pentru incoerența și indecizia actualilor guvernanți. Iată de ce voi îi voi interpela pe premierul Ponta și pe ministrul Oprea în privința acestei situații inadmisibile de la Brăila, cerându-le, în același timp, să urgenteze procesul de nominalizare a noului prefect, afirmă Alexandru Nazare.

N.aut (Armanda Filipine, revista Braila Chirei) Din cîte se vede, activitatea din prefectură nu are de suferit  în vreun fel. Poziția de prefect nu este decît finalul unui… algoritm politic. În condițiile în care fiecare instituție își duce la bun sfîrșit ceea ce are de îndeplinit, poate să rămînă subprefectul pe poziția – meritată, dacă ne uităm la modul cum a acționat acum –  de prefect și să fie desființată din grilă funcția de subprefect. Ar fi și o economie la buget, dar și o grijă în minus a partidelor politice.

 

 

ea ce are de

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.