Versuri pentru mama, la Școala ”Naum” Brăila


* Un spectacol pregătit de elevi cu cerințe educaționale speciale

DSCF2601             ”E veselă natura, soarele e pe cer/ Și mare e iubirea ce mama ți-o oferă…” sînt versurile-motto alese de psihologul Teodora Maravela – profesor de sprijin pentru copii cu cerințe educaționale speciale (CES) la Școala Gimnazială ”Gh. Naum” din Brăila, unitate care acum încorporează administrativ și Școala ”Nedelcu Chercea” – pentru spectacolul dedicat zilei de 8 martie, numit ”Versuri pentru mama”.

În pragul sărbătorii de ziua mamei, am incercat să surprind plăcut zîmbetul inocent al elevilor cu cerințe educative speciale în cadrul unei serbări. Am organizat un concurs de poezii, creații proprii și abilități manuale alături de colega mea, învățătoare Secan Emilia și directorul școlii – prof. Onose Dorel. Am avut prilejul să stimulez creativitatea copiilor cu CES, unde emoția și stima de sine mi-au dovedit, încă o dată, că din punct de vedere cognitiv evoluția este favorabilă și încrederea că și ei pot realiza și avea idei minunate, demonstrînd că procesul de incluziune în școli normale are un sens și o motivație pentru dobîndirea de noi achiziții în direcții constructive. Minunate au fost momentele de creații literare și stimulentul afectiv mi-a demonstrat că sunt copii deosebiți și merită apreciați și încurajați. Sînt mîndră că am ocazia să fac publică sensibilitatea sufletelor adorabile ale acestor elevi”, afirmă Teodora Maravela. DSCF2604

N.aut. Activitatea cu titlul ”Versuri pentru mama” ar trebui reeditată, în fel și fel de formule. și în alte școli unde sînt elevi cu CES. Să aibă parte de spectatori, elevii colegi să înțeleagă că se cuvine să-i trateze cu înțelegere pe cei cu probleme. iar părinții artrebui să fie mult mai ateni la acesști copii, mult mai sensibili emoțional!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.