Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret (20 martie), serbată la Biblioteca Județeană Brăila


* Joi, 20 martie 2014, de la ora 16.00 * Copiii și tinerii care doresc să facă parte din proiecte teatrale se pot înscrie la clubul care va avea întîlniri în fiecare zi de joi, la biblioteca brăileană – vor învăța din tainele meseriei de actor

La Secţia ”Împrumut pentru Copii. Ludoteca” a Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” din municipiul Brăila are loc – joi, 20 martie 2014, la ora 16.00 – un eveniment care marchează Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie).

Astfel, este programată prima întâlnire a Clubului de teatru „Mini-Ambiţioşii”. Foto (din colecția bibliotecii brăilene, de la un eveniment desfășurat în Săptămîna francofoniei, 17 – 23 martie 2014 cînd au loc în instituție mai mulet activități, unul semnalat în revista noastră la http://brailachirei.wordpress.com/2014/03/04/concurs-francofonia-simbol-al-diversitatii-culturale/) – tineri în sceneta „Le malade imaginaire” de Moliere, la Biblioteca Județeană Brăila in data de 19 martie 2014, la secția Mediatecă teatru, in franceza, Biblioteca

Se caută copii talentaţi, între 7 şi 10 ani, pentru a pune în scenă un mic spectacol. La întâlnirea de joi, copiii sunt rugaţi să pregătească o poezie sau un fragment dintr-o poveste prin care să demonstreze că au dicţie, capacitate de memorare şi expresivitate. Clubul va organiza întâlniri săptămânale şi doreşte să creeze o trupă de teatru, cu ajutorul căreia copiii să înveţe să aibă încredere în sine într-un mod foarte distractiv.  În această trupă copiii nu devin actori profesionişti, dar reușesc să-și dezvolte creativitatea, imaginația şi spiritul de echipă. Este o formă de educaţie non-formală prin care biblioteca doreşte să  atragă în jurul ei cât mai mulţi copii”, subliniază organizatorii/ inițiatori în informarea semnată de laura caplea – purtător de cuvînd al instituției.

                               * * *

Incepand cu anul 2001, in 20 martie se serbeaza, in peste 80 de tari ale lumii, Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret. Aceasta zi a fost introdusa in calendarul sarbatorilor culturale internationale la initiativa Asociatiei Internationale a Teatrelor pentru Copii si Tineret  (ASSITEJ), cu scopul de a atrage atentia unui public cat mai mare asupra artei teatrale dedicate celor mici si de a prezenta importanta ei in dezvoltarea personalitatii copiilor si tinerilor de pe mapamond.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.