La Casa ”Goangă” Brăila, despre Basarabia și deznaţionalizarea românilor


* Sîmbătă, 29 martie 2014, de la ora 11.30

BASARABIA-page-001       Casa de Cultură a municipiului Brăila, în colaborare cu Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina” şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, organizează manifestarea cultural-artistică „Basarabia – Deznaţionalizarea românilor”, prilejuită de împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Evenimentul are loc, sâmbătă, 29 martie 2014, începând cu ora 11.30, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu Goangă”. Intrarea este liberă.
Manifestarea are ca scop punctarea acestui important eveniment istoric, se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi este structurată în două părţi. Mai întâi, un seminar de evocare a evenimentului, în cadrul căruia profesor dr. Ştefan Aftodor, preşedintele Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, va prezenta tema „Basarabia-tragedia fără sfârşit a naţiunii române?”, iar în final, un program artistic susţinut de Grupul Folk <Generaţii> condus de prof. Dumitru Popescu şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură, acompaniaţi de instructorul Dănuţ Militaru”, precizeaza in invitatie Mircea Ciucasu – directorul Case municipale de cultura (care activeaza in Casa memoriala ”Goangă”).

 

Un gând despre „La Casa ”Goangă” Brăila, despre Basarabia și deznaţionalizarea românilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.