Liberalii promit motiune de cenzura


* Atentionarea, afirma senatorul Catalin Boboc, are legatura cu promisiunile guvernantilor de a reduce CAS-ul si neimpozitarea profitului reinvestit * In CLM Braila, viceprimarul Alexandru Danaila Zaharia nu are de ce sa fie deranjat de „atacuri” anapoda * Despre prefect, deputatul Vasile Varga afirma ca r fi fost bine sa fie ales dintre mai multe propuneri * Provocare de la liberali pentru toti competitorii de la europarlamentare: o campanie curata!

In conferinta de presa organizata vineri, 28 martie 2014, la sediul organizatiei de la Braila a Partidului National Liberal (PNL, senatorul Catalin Boboc – liderul formatiunii judetene de partid – a precizat ca reprezentantii liberali din parlament se pregatesc de motiune de cenzura daca guvernul (in formula actuala, fara liberali) nu-si respecta promisiunile din perioada cind PSD si PNL faceau parte din coalitia USL, si anume reducerea CAS-ului si neimpozitarea profitului reinvestit. „Vom cere colegilor, dar si altor parlamentari care inteleg necesitatea acestor masuri pentru bunul mers al economiei romanesti, sa voteze  motiunea de cenzura. Daca pina la 1 mai aceste masuri nu se aplica, vom forta astfel guvernul sa se tina de cuvint prin intermediul motiunii„, a precizat Catalin Boboc.

001a         Foto: de la dreapta, Vasile Varga, Catalin Boboc, Alexandru Zaharia

Si taxarea de 7 eurocenti care intra in vigoare de la 1 aprilie ar putea sa fie motiv de „atac” politic la adresa premierului Victor Ponta si PSD. „Initial, s-a spus ca aceasta noua taxa va aduce bani care sa fie directionati catre constructia de drumuri. Din pacare, acum se vede ca nu e deloc asa, ca banii vor intra in bugetul general‘, a afirmat Catalin Boboc. Si pentru acest subiect va fi formulata o cale de atac. adtfel incit guvernul sa se gandeasca la masuri de remediere a situatiei: retragerea legii si inlocuirea ei cu o ordonanta in care sa fie precizata clar formula de colectare directionata a taxei, fie renuntarea definitiva la masura de suprataxare care va aduce scumpiri la absolut toate bunurile si serviciile, conducind la scaderea nivelului de trai in Romania.

Un alt subiect al conferintei a fost numirea noului prefect, la propunerea Partidului Conservator, in persoana Vasilicai Vilcu – economist (amanunte la http://brailachirei.wordpress.com/2014/03/26/noul-prefect-de-la-braila-vasilica-vilcu-la-investire/). Deputatul Vasile Varga, prezent la conferinta, a precizat ca ar fi fost de preferat sa existe o consultare a partenerilor (in teritoriu USL nu s-a dezmembrat!), eventual mai multe propuneri si dintre acestea ales omul cu experienta in domeniu: „Avem un an greu, cu organizarea alegerilor europarlamentare… urmeaza si alegerile pentru presedinte„. Intrebat daca nu i s-a parut normal ca invitatia de a participa la ceremonia de investitura a venit prin… SMS, deputatul Varga a raspuns ca i s-a parut, intra-adevar, ciudat, dar crede ca anomalia/ anormalitatea vine mai degraba de la cei care se afla in formula cabinetului prefectului: „Oricum nu aveam cum ajunge la ceremonie, eram in Bucuresti”, a confirmat Varga.

Ultimul subiect dezbatut la conferinta a fost legat de ” incidentul” din Consiliul Local Municipal (CLM – sedinta ordinara din 27 martie 2014) cind consilierul ales ca independent Simona Draghincescu (acum candidat la europarlamentare pe lista PDL) l-a „atacat” (din nou!) pe viceprimarul liberal Alexandru Danaila Zaharia referitor la o propunere pentru Asociatiile de Proprietari. „Nici nu am inteles ce vorbea. Si a fost oricum nelalocul ei. A plecat si nu a asteptat un eventual raspuns„, a spus Alaxandru Danaila – presedinte al organizatiei PNL Braila la municipiu, subliniind ca Simona Draghincescu a recunsocut ca nu stia despre ce este vorba in actul propus dezbaterii, si ca nici reprezentantul Uniunii Asociatiilor de Proprietari nu a inteles despre ce era vorba in propunerea administratiei locale. Vasile Varga a tinut sa ne aminteasca, in context, ce dezbateri interesante erau pe vremea cind in CLM aerau oameni ca Ionel Mihalache, Mihaela Picu ori Dumitru Popa (toti de la PDL) si cum a degenerat situatia din ce in ce mai mult.

Despre campania care va incepe in curind, pentru alegerile europarlamentare, liberalii au afirmat ca vor o campanie curata, constructiva. Catalin Boboc: „Lnsam o povocare tuturor formatiunilor politice. Sa ne asezam la o masa rotunda si sa promitem ca luptam cu miinile curate, ca facem o campanie de bun simt”.

2 gânduri despre „Liberalii promit motiune de cenzura”

  1. Incurajatoare provocare printr-o ” campanie de bun simt”, pe care noi, brailenii o dorim a se materializa.
    Ne-am saturat sa asistam (prin mijloacele mass-media) la provocari, balacareli, prin care se arata cine-i mai tare in dorinta de a ocupa scaunul puterii sau pe langa… dar sa fie acolo, la „ciolan”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.