Sahul, in programa scolara din septembrie 2014


* In sfarsit, o veste buna de la Ministerul Educatiei Nationale, unde au fost consultari cu Federatia Romana de Sah pentru disciplina opţională „Educaţie prin şah”

100_5537 sah copii         Astazi, 31 martie 2014, pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale a fost postata o stire care ne da speranta ca macar in acest punct cienva s-a gandit serios la copii.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin de ministru, Programele şcolare pentru disciplina opţională „Educaţie prin şah”, anul I şi anul al II-lea de studiu. Acestea intră în curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul primar şi vor putea fi folosite începând cu anul şcolar 2014-2015. Elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnificaţia semnelor convenţionale utilizate în partida de şah. Exerciţiile de interpretare, observaţia, simularea unor situaţii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge în cei doi ani de studiu. Programele au fost realizate în urma consultărilor cu specialiştii din cadrul Federaţiei Române de Şah”, este vestea.

Nota aut. Este imbucurator ca macar la aceste ore copiii si tinerii vor invata ceva care le va dezvolta mintea si el va ordona gandirea. Este adevarat ca si invatatul in sine, daca este temeinic si la toate obicetele, ajuta simtitor la pastrarea sanatatii mintii, la dezvoltarea personalitatii si la realizarea unei abze solide pentru viitor… dar cum putini mai gandesc astfel, sper ca macar orele de sah sa aiba loc intr-un climat propice pentru ca tinerii sa fie atrasi de acest splendid sport al mintii. Foto din arhiva revistei Braila Chirei din 2012, de la evenimentul de profil Memorialul Albulet desfasurat la Braila pe doau sectiuni, pentru adulti maestrii ai sportului si pentru copii

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.