Devis Grebu, expozitie retrospectiva „Conversatii la patrat”


* La galeria Collony Art, in Bucuresti unde sunt programate patru astfel de evenimente care sa prezinte publicului roman opera artistului care a emigrat in Franta, apoi in Canada

Resize-of-Devis-Grebu-23       Vineri, 9 mai 2014, are loc la galeria Colony Art din capitala Romaniei o expoziţie a pictorului, ilustratorului şi desenatorului Devis Grebu sub genericul Conversaţii la „pătrat”, un capitol dintr-o serie de patru evenimente dedicate întregii sale activităţi artistice. Vernisajul incepe la ora 19.00. Resize-of-Devis-Grebu-11
Devis Grebu (in foto trei), roman de origine evreiasca nascut in 1933, a absolvit Institutul de Artă Plastică “Nicolae Grigorescu”, secţia pictura, şi părăsit Romania în 1964. A activat in profesia sa in America, unde a si predat studentilor la universitate, si mai apoi in Franta unde a devenit si cetăţean francez.

Devis Grebu (site la http://www.devisgrebu.com/en/) este un artist complex, cu o vastă carieră internaţională recunoscuta.

Primul eveniment expozitional a avut loc joi, 3 aprilie 2014, tot la galeria din Calea Călăraşilor nr. 34, cand admiratia pentru lucrarile lui Devis Grebu a fost dublata de cea pentru Maria Răducanu – solista de jazz. Devis-Grebu-01Introducerea si prezentarea au fost asigurate de Horia-Roman Patapievici.

Foto (de la modernism.ro) de la acest prim vernisaj.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.