Peste 30 kg de pește confiscat de jandarmi în perioadă de prohibiție


Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Brăila a tranmis următorul comunicat.

peşte confiscat      În cursul dimineţii de miercuri, 7 mai 2014, o patrulă de jandarmerie a depistat, în Piaţa Săracă din municipiul Brăila, o persoană care încerca să comercializeze, ilegal, peşte de diferite specii. Jandarmii au identificat-o pe Ioana V. (45 ani), din Chiscani, asupra căreia s-au găsit, în trei pungi de plastic, 35 kg de peşte astfel: 15 kg scrumbie, 2 kg plătică, 5 kg crap şi 13 kg somn. Jandarmii au predat întreaga cantitate de peşte unei societăţi comerciale specializate, în vederea valorificării, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără domumente legale a peştelui, în conformitate cu prevederile O.U.G. 20/ 2008 privind pescuitul şi acvacultura. peşte confiscat (2)

În vederea prevenirii braconajului, jandarmii brăileni readuc în atenţie câteva prevederi ale OUG 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, după cum urmează.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale; neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile; încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă; pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, etc.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani: pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, etc. Tentativa se pedepseşte.

N.aut (Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei) Cine este interesat de textul legii prohibiției îl poate lectura și la http://lege5.ro/Gratuit/gm4tanbzgm/ordinul-nr-83-2014-privind-stabilirea-perioadelor-si-zonelor-de-prohibitie-a-pescuitului-precum-si-a-zonelor-de-protectie-a-resurselor-acvatice-vii-in-anul-2014 unde se află detaliile necesare pentru ca cei pasionați de pescuit să nu ajungă în situații jenante atunci când se întâlnesc cu oamenii legii.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.