Europarlamentarul liberal Ramona Manescu: „Eu promit ce fac’


* Aflata in campanie electorala la Braila, zona din aria sa de competenta in calitate de europarlamentar (tot pentru aceasta regiune candideaza, ce cuprinde si Braila), Ramona Manescu a afirmat ca ar fi relativ simplu sa se dezvolte cel putin portul – exista resurse de finantare europeana de care s-a ocupat personal, dar si agricultura, de asemenea cu bani de la UE si nu numai – „Vointa sa fie! Eu promit ce fac, spun ce deja am facut in Parlamentul European’ * Senatorul Catalin Boboc – liderul PNL Braila: „Noi ne intalnim cu brailenii si le spunem ce a facut Ramona Manescu (… ) Este un model si un exemplu * Medicul Cristian Pricop, candidat pe aceeasi lista a PNL la europarlamentare, vrea pentru Romania o retea de spitale de urgenta ca in UE

100_3128        Joi, 15 mai 2014, in plina campanie electorala pentru Parlamentul European (PE0 – suntem asteptati la urne pe 25 mai 2014 – la sediul Partidului National Liberal (PNL) Braila a avut loc o conferinta de presa cu senatorul Catalin Boboc – presedintele Organizatiei Judetene a PNL Braila, medicul Cristian Pricop (http://brailachirei.wordpress.com/2014/04/29/medicul-brailean-cristian-pricop-in-echipa-euro-campionilor-pnl/) – presedinte al Colegiului medicilor Braila, consilier local municipal si candidat pentru PE, si invitatul oaspete – europarlamentarul Ramona Manescu, fost ministru al transporturilor, candidat pentru un nou mandat in PE.

Aflata deja de  ieri in campanie electorala la Braila, zona din aria sa de competenta in calitate de europarlamentar (tot pentru aceasta regiune candideaza, ce cuprinde si Braila), Ramona Manescu (i pagina sa web de la http://www.ramona-manescu.ro/ aflati mai multe despre ce a facut pana acum in parlamentul European in cele doua mandate) a afirmat ca ar fi relativ simplu sa se dezvolte cel putin portul – exista resurse de finantare europeana de care s-a ocupat personal, dar si agricultura, de asemenea cu bani de la UE si nu numai – „Vointa sa fie! Eu promit ce fac, spun ce deja am facut in Parlamentul European‘.

Si nu e o simpla promisiune, ci o confirmare pentru ceea ce a facut europarlamentarul Ramona Manescu pana acum, fapte care vorbesc de la sine: nu doar ca a desfășurat o activitate susținută de lobby în vederea protecției drepturilor cetățenilor români, dar s-a implicat direct în negocierile dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisia Europeană referitoare la noul pachet legislativ privind accesarea fondurilor europene pentru România din următorul exercițiu financiar 2014 – 2020. Astfel, pentru noile proiecte va fi mai simplu accesul la fondurile europene. La fel de importanta a fost si initiativa de deblocarea a finanțărilor alocate prin POS-T pentru România care condus la un real sprijin pentru cei care deruleaza proiecte.

O alta initiativa in care a fost implicata direct Ramona Manescu este strategia Dunarii, respectiv activarea permisiva a domeniilor-cheie pentru dezvoltarea regională a României – politicile regionale și de coeziune și Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. De aceea, tanara liberala a subliniat ca pentru Braila nu e foarte greu sa revina la formula de bogatie, materiala si culturala, de imagine si personalitati, pe care o avea in perioadele de glorie – totul e sa se doreasca acest lucru si sa se faca pasi concreti in acest sens, a afirmat fostul ministru de la transporturi care a conchis ca, de fapt, nu se doreste de la nivelul cel mai inalt aceasta – e si unul din motivele pentru care PNL a iesit de la guvernare si din formula USL unde au rezistat o vreme cu PSD sperand ca social-democratii vor face impreuna ce au promis in programul de guvernare. „Acum vreau sa ma ocup de dezvoltarea si a altor aspecte, de data aceasta din Comisia de transporturi la PE, si in programul elaborat de echipa de campanie, Manifestul PNL, vedeti si ecxact cum anume‘, a precizat Ramona Manescu. Manifestul il puteti lectura/ descarca din manifest-politic-pnl  click pe documentul DOC pentru detalii).

Imbujorati de soarele primelor zile de campanie electorala din judet, Catalin Boboc si Cristian Pricop au reconfimat cele prezentate de Ramona Manescu, fiecare in aria sa de competenta. „Romania nu beneficiaza inca de programul sectorial de sanatate. Daca voi fi in PE ma voi ocupa de acesta, sa-l adaptez pentru Romania si sa avem si noi o retea regionala de spitale performante pentru asistenta medicala de urgenta. dar, chiar si aacum pot sa spun ca la Braila avem toate dotarile, dar si medici in stare sa se ocupe serios, cu profesionalism si competenta de pacienti„, a precizat Cristian Pricop care isi face vreme sa mearga la intalnirile electorale din comune si sa afle direct de la cetateni care le sunt doleantele, nemultumirile.

Catalin Boboc: „Noi ne intalnim cu brailenii si le spunem ce a facut Ramona Manescu – initiativele privind strategia Dunarii si scaderea cotei de co-finantare a Romaniei la 5 la suta in proiectele europene derulate. Cu alte cuvinte, nu primitem ci povestim ceea ce s-a facut deja! Este un model si un exemplu. Ramona Manescu s-a intalnit cu primarii de foarte multe ori, se cunosc bine si este o garantie a faptului ca activitatea sa de europarlamentar a adus beneficii Romaniei si zonei unde este direct raspunzatoare„.

Un gând despre „Europarlamentarul liberal Ramona Manescu: „Eu promit ce fac’”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.