PMP la Brăila, campanie cu proiecte concrete


* Reprezentanții formațiunii politice ascultă problemele oamenilor și vor creiona, concret și aplicat, proiecte pentru fonduri europene care să rezolve problemele * Viorel Botea a identificat un aspect deosebit al electoratului brăilean: frica de oamenii de la putere, frica de pierderea ajutorului social și a altor ajutoare de stat

100_3076            În conferința de presă din 14 mai 2014 de la sediul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Brăila, prof. Viorel Botea – președinte (interimar) al organizației – a precizat să întâlnirile cu brăilenii din județ scot la iveală o situație deloc plăcută, și anormală: ”Principala problemă nu e lipsa locurilor de muncă și lipsa oricărei viziuni pentru un viitor mai bun, ci frica… Da, FRICA de ce va face primarul, de obicei unul din zona puterii locale – PSD, dacă nu votează cu cei de la putere…”. Este clar,  a subliniat Viorel Botea, că asta, pentru bieții oameni sărăciți de lipsa unor acțiuni clare de dezvoltare locală a administrației care nu și-a făcut în mod normal datoria, înseamnă un viitor sumbru: ”Li se spune ori sugerează că dacă votează altceva nu vor mai primi ajutorul social, după ce și așa nu au din ce trăi”.

Foto: Viorel Botea în dreapta, și Ionel Adetu

Liderul PMP, fost inspector general școlar județean, apreciază că actualii conducători, la nivel central și local – în cazul nostru cei de la PSD, acționează în așa fel încât păstrează deliberat un nivel scăzut de trai pentru majoritatea cetățenilor, ținându-i captivi în sistemul de ajutor social. De aceea nu se fac investiții, nu se repară nici sistemul de irigații spre exemplu… și doar Brăila avea nevoie de acesta în primul rând, de ce nu s-a făcut nimic 20 de ani e clar, a subliniat Viorel Botea. În altfel de condiții, oamenii nu ar mai depinde atât de mult de primari, prin ajutorul minim garantat pe care acum îl primesc pentru că nu au alte surse de venit.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se derulează, dinspre PMP, concret, după cum a afirmat Viorel Botea și a confirmat Ionel Adetu – secretarul formațiunii PMP Brăila, prezent de asemenea la conferință, cu elemente care să ajute populația nu să fie doar promisiuni:”Ascultăm problemele locale, ale oamenilor. Împreună cu liderul PMP local, preluăm aceste idei și pentru ele ne gândim să scriem proiecte pe care să le adaptăm pentru accesarea de fonduri europene care să rezolve aceste probleme. Facem acest lucru pentru că oamenii s-au săturat să audă promisiuni. Noi vrem să le arătăm că PMP este o formațiune capabilă să pună politica în slujba cetățeanului. Personal, am ajutat pe foarte mulți oameni, în timp, așa că acum pot să cred că cerându-le votul nu cer prea mult, această notorietate îmi dă acest drept, înclin să cred”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.