La Chişinău, Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților” – ediția a IV-a


Uniunea Scriitorilor și Ministerul Culturii din Republica Moldova a desfăsurat în aceste zile, la Chişinău, Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IV-a. Foto de pe pagina fecebook a scriitorului Leo Butnaru. la Chisinau, festival poeti

Manifestarea a demarat pe 15 mai 2014, cu depuneri de flori pe Aleea Clasicilor Literaturii Române – un omagiu geniului eminescian la statuia sa de bronz din faţa Casei Scriitorilor de la Chișinău, dar și cu prezentarea scriitorilor invitați din Olanda, Ungaria, Ucraina, România, Rusia, Tatarstan.

                        De asemenea, tot in deschidere a avut loc un moment de cinstire a unui distins spirit: Gheorghe Vodă. Foto dreapta sus: actorul Nicolae Jelescu, recital din poezia lui Gheorghe Vodă.

    trofeu festival Chisinau 2014                Un alt moment din program a fost Colocviul Internațional „Dialoguri europene: poeți și traducători. Studiu de caz: Marin Sorescu” care s-a desfasurat in data de 16 mai;  comunicări, evocări şi expoziţie foto, lansări de carte, recitaluri de poezie şi decernarea premiilor Festivalului – în Sala cu Oglinzi a Casei Scriitorilor.

Vitalie Ciobanu ( La microfon, foto dreapta), prezentând revista „Contrafort” cu un număr special dedicat festivalului. festival Chisinau, 2014

                   Trofeul Festivalului (foto stanga) a revenit lui Balazs F. Attila pentru antologia de poezie română din Moldova apărută la editura”Ab-Art”, Budapesta. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.