Penitenciarul de Minori și Tineri Tichileşti lansează un proiect național de educație


* Joi, 22 mai 2014, la Biblioteca Județeană Brăila

Proiectul “Programul național de educație alternativă pentru minorii și tinerii din penitenciare” derulat de Penitenciarul de Minori și Tineri (PMT) Tichileşti în următoarele 20 de luni calendaristice se lansează joi – 22 mai 2014 – începând cu ora 1100, la sediul Bibliotecii Judeţene ”Panait Istrati” din municipiul Brăila (Piața Poligon), sala Fănuş Neagu. Una din persoanele care se ocupă de proiect în PMT este subcomisarul Roxana Apostu – director adjunct pt. educaţie.

La conferința de presă participă reprezentanți ai partenerilor din acest proiect – Fundația Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Culturală Macaia,  Administrația Națională a Penitenciarelor – și principalii colaboratori ai PMT, respectiv reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, ai autorităților publice locale și ai societății civile din Brăila.

1-serbare-sam-tichilesti               Foto de la o activitate cultural-educativă derulată la PMP Tichilești (http://brailachirei.wordpress.com/2010/06/09/serbarea-finalului-de-an-scolar-la-sam-tichilesti/).

Activitățile principale ale proiectului se vor desfășura pe parcursul a 20 de luni în cele șase unități ale sistemului penitenciar din România – Craiova, Buziaș, Tichilești, Târgu Ocna, Bacău și Târgu Mureș – profilate pe custodierea minorilor și tinerilor. Scopul acestor activităţi vizează îmbunătățirea abilităților și valorificarea talentelor minorilor și tinerilor deținuți prin promovarea educației remediale și alternative în penitenciare, reducerea infracționalității în rândul tinerilor din afara penitenciarului prin implicarea lor în munca cu tinerii din penitenciare și implicarea activă a comunității locale în procesul de reintegrare socială a acestui grup vulnerabil. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 300 de minori și tineri din cele șase penitenciare și 100 de tineri voluntari din comunitățile locale. Grupul țintă îl reprezintă minorii și tinerii din penitenciare, tinerii din licee și facultăți și comunitățile local”, precizează despre proiect Ionel Dincă – purtător de cuvânt al PMT Tichileşti.

Un gând despre „Penitenciarul de Minori și Tineri Tichileşti lansează un proiect național de educație”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.