Festival-concurs de muzică folk „Seară de mai”, invitatie


* In 30 si 31 mai 2014, la Casa memoriala „Petre Stefanescu-Goanga’/ Casa de Cultura a municipiului Braila * In juriu, Gabriel Lâlă de la Asociația ”Proilavia”, Armanda Filipine – administrator revista Braila Chirei si Cornelia Buzoianu, muzician

afis Seara de mai. ed V            Vineri, 30 mai 2014 și sâmbătă, 31 mai 2014, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu Goangă” are loc editia a V-a a Festivalului-concurs de muzică folk „Seară de mai”. Organizatori sunt Casa de Cultură a municipiului Brăila si Asociaţia “Proilavia”. Scopul manifestarii este sa asigure tinerilor din Brăila spatiu „pentru afirmarea potențialului artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk:, dupa cum afirma Mircea Ciucasu – directorul Casei de cultura.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 9 – 14 ani și 15 – 25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal. S-au inscris 25 de tineri.  Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii. Marele premiu este o chitară electro-acustică Epiphone.

Juriul este format din Gabriel Lâlă – președintele Asociației “Proilavia”, Armanda Filipine – ziarist, revista de cultură și informație “Brăila Chirei” și Cornelia Buzoianu – muzician, vocal la “Moonlight Shadow Band”.

Vineri, 30 mai 2014, de la ora 18.00 are loc concursul pe cele două categorii de vârstă, care se va încheia cu recitalul Manuelei Nichita, câștigătoarea ediției a IV-a a Festivalului „Seară de Mai”.

Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 31 mai 2014, cu începere de la ora 18.00, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, recitalul Grupului Folk „ANTIC” (Cristina Marinescu – chitară bass, Laura Șoga – voce, blockflote, Marian Marinescu – voce, chitară).

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.