Examen de titularizare la Braila, iulie 2014


* Doua centre de examen, 445 candidati * Rezultatele preliminarii se afiseaza sambata, 25 iulie 2014 * Se titularizeaza doar candidatii 

100_5218                  Posturile vacante pentru cadrele didactice si cele pentru titularizare  la Braila se vor ocupa dupa finalizarea examenului de titularizare care are loc astazi, 21 iulie 2014. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Braila a organizat  doua  centre de examen, la Colegiul National „Nicolae Balcescu’ (foto stanga) si la Liceul de Arte „Hariclea Darclee’ (foto dreapta). Aici sustin examenul scris (4 ore la dispozitie) 445 candidati (numar total de inscrisi) – dintre acestia 315 la primul centru. 100_5220
003              Fiecare centru are propria comisie de examen din care fac parte si inspectoarele de la Managementul Resurselor Umane – Cristina Ritzi si Petruta Calu. Exista, de asemenea, o comisie de monitorizare a examenului coordonata de prof. Catalin Nicolae Stanica (foto stanga) – inspectorul scolar judetean adjunct al ISJ Braila. De la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) se afla, de duminica, un reprezentat care supervizeaza si controleaza activitatea. In fiecare  centru de examen sunt asigurate masuri speciale, cu paza politieneasca.

100_5214         Se vor titulariza, in limita posturilor/ catedrelor disponibile (lista a fost afisata din timp la sediul ISJ Braila – foto stanga – dar este si pe site la http://titularizare.edu.ro/2014/generated/files/j/index.html#BR ), doar acei candidati care obtin media sapte (7) neaparat cu note peste 7. Candidatii care sunt prinsi fraudand examenul nu au dreptul sa intre in sistemul; educational in acest an scolar. Proba scrisa din 21 iulie a putut fi finalizata in termenul de 4 ore. Cealalta nota a fost deja obtinuta, la inspectiile din timpul anului scolar (situatia este pe site-ul mentionat mai sus).

Cei mai multi candidati la titularizare pentru judetul Braila sunt la invatori – 68, educatori – 60, profesor limba romana – 46, profesor educatie fizica – 40, profesor limba engleza – 27.  Pentru limba germana, protectia mediului, consiliere, silvicultura, protectia mediului, turism si servicii sunt inscrisi cate un candidat.

Lucrarile se corecteaza, in tara, la centre specializate.

Rezultatele preliminarii se afiseaza sambata, 25 iulie 2014. Pentru depunerea contestatiilor sunt disponibile ziua de sambata, pana la ora 2100. si a doua zi, 26 iulie, de laa ora 8.00 la ora 15.00. Rezultatele finale se afiseaza pe site-ul titularizare.edu.ro.

N.aut. Ce nu inteleg este strictetea exagerata a conditiilor de examen. Politie, interzicerea totala a comunicarii cu cei care fac parte din comisii… Metodologia de examen la titularizare este gandita de MEN parca… pentru delicventi. Domnilor, care oricum nu stiti sa faceti o lege a educatiei pe masura cerintelor pietei muncii, de ce ii considerati din start infractori pe dascali?! Nu se poate sa existe reguli normale, pentru o tara civilizata?

Un gând despre „Examen de titularizare la Braila, iulie 2014”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.