La Râșnov, festival de film istoric


* Ediția a VI-a se desfășoară până în 10 august 2014 * Programul manifestării cuprinde proiecții de filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, prezentări de carte, concerte cu prime audiţii, expoziţii; nu lipsesc proiecţiile în Cetate și atmosfera de epocă

afis festival film istoric Rasnov             Festivalul de Film Istoric de la Râșnov (FFIR)  a început pe 1 august 2014 și ultima zi va fi 10 august 2014 (amănunte la http://www.ffir.ro/ și pe facebook). Programul ediției a șasea cuprinde proiecții de filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, prezentări de carte, concerte cu prime audiţii, expoziţii. Ca totul să fie tematic, au loc proiecţii în Cetate și atmosfera va fi una de epocă.

Conform promisiunilor organizatorilor, vor fi peste 40 de filme documentare şi de ficţiune într-un maraton cinematografic de peste 70 de ore.

De ce Râşnov? ”Pentru că se identifică cu istoria cinematografiei româneşti, aici fiind locul în care s-au filmat o mare parte din filmele cu temă istorică. Acest festival de film contribuie an de an la impunerea oraşului Râşnov drept capitală a filmului istoric în România”, afirmă inițiatorii. afis-ffir-web

Fiecare ediţie a FFIR e focalizată pe câteva subiecte, relevante atât la nivel local, cât şi internaţional. La ediţia din 2014, dezbaterile şi proiecţiile festivalului gravitează în jurul următoarelor subiecte: Marele Război (de la sfărâmarea marilor imperii transnaţionale şi formarea sau refacerea multor state naţionale independente, până la marile schimbări tehnologice, sociale, culturale sau politice, Primul Război Mondial este un moment în care civilizaţia umană s-a aflat la o mare răscruce); 1989, a fost sau n-a fost? (au trecut 25 de ani şi evenimentele din anul 1989 sunt încă prezente în memoria noastră şi ne influenţează vieţile fie că vorbim de căderea Zidului Berlinului, revoluţiile din Europa de Sud-Est sau Piaţa Tiananmen); Los Angeles 1984 (o decizie politică ce a sfidat boicotul URSS şi a ţărilor din fostul bloc socialist s-a concretizat in cea mai mare performanţă a sportului românesc); cele mai noi producţii cu tematică istorică.

Festivalul de film de la Râșnov este unicul eveniment cu acest profil în sud-estul Europei.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.