ARTmania, la Sibiu


* În perioada 4 – 10 august 2014 * Program cu multă muzică, dar și expoziții, work-shop-uri 

ARTmania la Sibiu                Festival ARTmania (artmaniafestival.ro/) se redeschide anul acesta cu o nouă ediţie la Sibiu. Timp de şapte zile, orașul va fi animat de muzică şi de voie bună în perioada 4 – 10 august. Programul cultural este variat: include concerte, expoziţii, workshop-uri şi alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase.

Platforma culturală ARTmania susţine artele frumoase, punând accent pe muzica formată în jurul curentelor contemporane directe şi derivate din cultura rock. Alături de aliaţii săi de încredere şi de gazdele evenimentului,ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel internaţional datorită specificităţii programului concertelor şi localizării acestuia într-una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din Europa de Est: Sibiu”, nu e o laudă a inițiatorilor, ci un adevăr confirmat.

Festivalul ARTmania (https://www.facebook.com/ARTmania.Festival) este sprijinit de Primăria municipiului Sibiu, co-finanțat de Consiliul Local Sibiu, încă de la prima ediţie a evenimentului, din Iulie 2006. Festivalul s-a consacrat pe parcursul celor şapte ani de la înfiinţare, promovând artişti din aria metalului gothic şi a altor genuri din scena de metal, extinzându-se către zona heavy metal, punk şi chiar rock alternativ. De altfel, muzica reprezintă laitmotivul festivalului, fiind urmată îndeaproape de artele vizuale, în special de fotografie şi de pictură. Artiştii promovaţi susţin conceptul general ARTmania are o colaborare, de acum doi, și cu Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul National Muzeal ASTRA ceea ce a permis accesul unui număr impresionant de participanţi la Festivalul ARTmania în spaţiile muzeale şi galeriile sibiene, extrem de apreciate pentru inestimabilul patrimoniu cultural pe care îl găzduiesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.